Policija, ilustracija / - UP
10/04/2024 u 14:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Slučaj zastario: Policija rasvijetlila slučaj iz 2010 godine, ugrožavanje sigurnosti zaposlenih u "Vijesti"

Službenici Uprave policije rasvijetlili su slučaj ugrožavanja sigurnosti iz 2010. godine na štetu pet lica zaposlenih u TV Vijesti i ND Vijesti.

- Policijski službenici su, naime, identifikovali M.D. i M.R, državljane Crne Gore, kao lica koja su, 24.09.2010. godine, počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu S.Š, M.P, Ž.I, Lj.M. i B.B, zaposlenih u TV Vijesti i ND Vijesti. Navedenog dana su, podsjećamo, na adresu TV Vijesti i ND Vijesti, putem redovne pošte, dostavljena pisma adresirana na ovih pet oštećenih lica, sa porukom „Gotov si, ti si sledeći!!!“ - navode iz Uprave policije.

Dodaju da zbog proteka roka zastarjelosti krivičnog gonjenja, ovaj slučaj ne može biti procesuiran državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, budući da se postupajući tužilac prilikom konstultacija u ovom predmetu, obavljenih u proteklom periodu, izjasnio da je slučaj zastario.

- Uprava policije će, u narednom periodu, kroz mjere i radnje iz djelokruga svoje nadležnosti, nastaviti aktivnosti na zaštiti integriteta i sigurnosti novinara i drugih lica zaposlenih u medijima. Svaki verbalni ili fizički napad na novinare i medijske poslenike smatramo nedopustivim. Novinarima i licima zaposlenim u medijima treba da se obezbijedi siguran društveni ambijent u kojem će biti zaštićeni od bilo kakvih napada na njihovu ličnost zbog profesije kojom se bave a koja je od izuzetne važnosti za razvoj i napredak demokratskog društva - poručuju iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

21. april 2024 16:23