CG - Španija / - UP
24/11/2023 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uspostavljanje saradnje sa specijalnim i posebnim jedinicama Nacionalne policije Španije

Cilj službene posjete je i razmjena iskustava, najboljih praksi i organizovanje zajedničkih obuka Protivterorističke jedinice i Posebne jedinice policije sa specijalnim i posebnim jedincima policije Kraljevine Španije

Delegacija Uprave policije - Sektora policije posebne namjene (SPPN), predvođena v.d. pomoćnikom direktora SPPN Milošem Rakonjcem, boravi u službenoj posjeti Nacionalnoj policiji Kraljevine Španije, u periodu od 20. do 24. novembra, u cilju uspostavljanje buduće operativne saradnje.

- Cilj službene posjete je i razmjena iskustava, najboljih praksi i organizovanje zajedničkih obuka Protivterorističke jedinice i Posebne jedinice policije sa specijalnim i posebnim jedincima policije Kraljevine Španije, od značaja za jačanje kapaciteta Uprave policije u odgovoru na terorističke prijetnje i transnacionalni kriminal, saopšteno je iz Uprave policije.

image

CG - Španija

- UP
image

CG - Španija

- UP
image

CG - Španija

- UP

Tokom posjete organizovani su sastanci i dogovoreni konkretni oblici buduće saradnje SPPN sa renomiranom antiterorističkom jedinicom GEO, kao i posebnom jedinicom za intervencije UIP.

Takođe, delegacija crnogorske policije posjetila je komandu Uprave nacionalne policije grada Madrida i njihov operativno-obavještajni centar. Ovaj projekat je podržan i finansiran od strane TAIEX, instrumenta tehničke pomoći Evropske komisije u saradnji i razmjeni informacija i najboljih praksi zemalja EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 13:03