Požar na Žabljaku / - FOTO: FEJSBUK ALEKSANDAR DRAGIćEVIć
23/02/2024 u 07:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vatrogasci tokom noći gasili požar na Žabljaku

U okolini Žabljaka od magistrale ka Vražjem jezeru bjesni požar koji je zahvatio suvu travu i nisko rastinje. Iako je kraj februara, nema snijega, neko neodgovoran odlučio je da zapali svoju livadu i sada se požar proširio na ogromno područje, kazao je Dragićević

Veliki požar zahvatio je sinoć Jezersku površ u pravcu Vražjeg i Ribljeg jezera na Žabljaku. Gorjela je trava i nisko rastinje. Do kasno u noć vatrogasci su se borili sa vatrom čije je gašenje otežavao jak vjetar, a na zahvaćenom području sinoć nije bilo ugroženih objekata, kazao je TVCG komandir službe zaštite i spasavanja Drago Popović.

- Gori trava i nisko rastinje na području jezera, sa lijeve strane magistralnog puta prema Šavniku. Desnu stranu prema naselju motički Gaj smo ugasili. Samo jak južni vjetar otežava gašenje. Trenutno na tom potezu nemamo ugroženih objekata. Požar se širi zbog jakog vjetra, ali napominjem da nema još uvjek ugroženih objekata i da je požar još uvijek daleko od odrasle šume - kazao je Popović sinoć za TVCG.

Iz Službe zastite i spasavanja kažu da su NN lica izazvala požar prilikom spaljivanja trave i livada.

I građanski aktivista Aleksandar Dragićević oglasio se na Fejsbuku.

- U okolini Žabljaka od magistrale ka Vražjem jezeru bjesni požar koji je zahvatio suvu travu i nisko rastinje. Iako je kraj februara, nema snijega, neko neodgovoran odlučio je da zapali svoju livadu i sada se požar proširio na ogromno područje - kazao je Dragićević.

On je u objavi naveo da je Služba zaštite i spašavanja na terenu i stara se da vatra ne zahvati imovinu.

- Ovo su klimatske promjene uz pomoć neodgovornih pojedinaca. Ovo je budućnost - poručio je Dragićević.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:24