Milorad Marković / - FOTO: TUžILATVO
14/04/2024 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

VDT: Vladavinu prava da svako unapređuje iz svoje nadležnosti

Uspostavljanje vladavine prava zadatak je svih institucija i društvenih činilaca u Crnoj Gori i na njenom unapređenju treba da radimo svi zajedno, ali svako u okviru svojih, Ustavom i zakonom, definisanih nadležnosti, kazao je VDT Milorad Marković.

- Komentari političkih subjekata i nosilaca javnih funkcija, povodom realizacije tužilačko-policijske akcije u kojoj su lišena slobode 2 lica (M.K i Z.L), predstavljaju okolnost zbog koje bi se mogao steći utisak javnosti o ugrožavanju samostalnosti Državnog tužilaštva, čemu se državnotužilačka organizacija odlučno suprotstavlja - kazao je Marković.

Navodi da će Specijalno i sva druga državna tužilaštva i u narednom periodu nastaviće odlučnu borbu sa svim vidovima kriminala preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti na profesionalan način, zasnovan na principima nezavisnosti, samostalnosti i nepristrasnosti.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

- Od zakonodavne i izvršne vlasti očekujemo fokus na obezbjeđivanju neophodnih uslova rada i  budžetskih sredstava, u cilju adekvatnog funkcionisanja insitutucije i nesmetanog obavljanja tužilačke funkcije, koja nam je Ustavom povjerena - poručio je Marković.

(FOTO/VIDEO) Katnić priveden u SPO

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:55