Mirko Velimirović / - FOTO: PRT SC/IN4S
04/03/2024 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Velimirović: Izvinjavam se optuženima u slučaju “državni udar”, lažno sam svjedočio

Svjedok, saradnik u slučaju Državni udar Mirko Paja Velimirović u intervjuu za In4s saopštio je da ima potrebu da se javno izvini optuženima što nije govorio istinu i što je svjedočenjem doprinio da oni budu osuđeni, iako ne pravosnažno.

Naveo je i da je dobijao instrukcije od tužilaca Saše Čađenovića i Milivoja Katnića, kao i da je treniran da lažno svjedoči.

- Ne znam koliko i kako mogu tim ljudima da se izvinim, duša me boli zbog svih njih. Oni su propatili, hvala Bogu sačuvao sam djecu, njihov pakao kakav su oni prošli. Svi ti ljudi koju su optuživani i pominjani, ja ne znam kako njima sem ovako da im pošaljem poruku i nadam se u Boga da će oni krivci pravi ispaštati. Ja ne mogu da im vratim njihov bol i patnju. Kajem se samo što nisam skočio s mosta - naveo je Velimirović u razgovoru za IN4S.

On je govorio i o oružju u jezeru Gazivode, te naveo da su mu tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenović davali instrukcije kako da svjedoči na suđenju.

- Došlo je do suđenja oko oružja. Šta da kažem oko oružja, ti kaži da si ga kupio, donio si. Ja pitam kako sam kupio, prebacio. Reci bio sam tamo, imam Albanca i nisam htio da ponesem oružje i bacio sam ga u jezero, To je rekao ovaj Čađenović, pa dodao da sam ga bacio u rijeku. Pitao je ima li tamo neko veće, ja rekoh ima jezero. Ja ne mogu da se sjetim svega na tom suđenju i šta sam sve uradio. On mi je pomenuo Fadilja, ja rekao da ne sarađujem sa Šiptarima. Ali mi je on predložiio da nađem nekog, a posle sam moramo neke detalje da učim. Nisam mogao sve da naučim. Ja ovdje pričam šta je istina - ispričao je Velimirović.

image

Velimirović u sudnici

- Printscreen

On je naveo da su mu puštani snimci, kao i da mu je sugerisano šta i kako da kaže na suđenju.

- Meni su gore tad pustali snimke i da mi pokazuju šta je kako i da ponavljam da znam šta je na suđenju. Da treniram kako da lažno svjedočim. Nekad u stanu, nekad u kući. To je bilo svakodnevno, a išlo su obezbjeđenje, a dolazili su Katnić i Čađenović, nekad zajedno, nekad posebno - naveo je on.

Podsjetimo, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević bili su osuđeni na po pet godina zatvora pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije.

Presuda je ubrzo ukinuta, a optuženi su bili i penzionisani general Žandarmerije Bratislav Dikić, Predrag BogićevićNemanja Ristić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević i Mihailo Čađenović.

Suđenje za "državni udar" - Dikić: Specijalno tužilaštvo vršilo pritisak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:05