Advokat Dapčević / - FOTO: BOJANA BOžOVIć, PORTAL DAN
04/04/2024 u 11:03 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Advokatu Dapčeviću zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva

Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, advokatu iz Budve Dimitriju Dapčeviću određeno je zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva.

Njega SDT tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. 

Dapčević je juče uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. 

Kako je u izjavi nakon saslušanja kazao branilac Dapčevića, advokat Miloš Vuksanović, on je dao izjavu pred Specijalnim državnim tužilaštvom, međutim postupak je označen kao tajan zbog čega nije mogao javnosti ispričati detalje.

-  Nažalost, moram reći nažalost, ne mogu iznijeti nijedan detalj tog saslušanja, zato što je tužilac u ovoj fazi postupak označio kao tajan. Ono što mogu reći je da je Dimitrije Davčević kategorično negirao svaki navod krivične prijave i onoga što mu se stavlja na teret u jednom vrlo jasnom načinu i logičnom objašnjenju zbog čega smatram da nema veze sa izvršenjem bilo kojeg krivičnog djela koje mu se s ovom prilikom stavlja na teret, kazao je Vuksanović.

On je istakao da sudeći po onome što se čulo od Dapčevića u odbrani, nije se uopšte desilo to za šta ga SDT tereti.

- Moja poruka i apel je da mediji ipak treba da se uzdrže od pisanja koje može na bilo koji način ugroziti pretpostavku nevinosti Dimitrija Dapčevića, kazao je Vuksanović, komentarišući navode pojedinih medija da je ovaj osumnjičeni povezan sa Radojem Zvicerom.

Odbrana će uložiti žalbu na rješenje o zadržavanju, a Vuksanović je dodao da očekuje da će 100 odsto odbraniti Dapčevića od navoda koji stoje u krivičnoj prijavi.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić je naveo da je osumnjičeni saslušan u prisustvu izabranih branilaca.

- Osumnjičeni je iznio odbranu i nije odgovarao na pitanja, a nakon saslušanja mu je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva - kazao je Radonjić.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva: Uhapšen advokat iz Budve, osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca

- Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode D.D, advokata iz Budve - saopštio je juče portparol i državni tužilac Vukas Radonjić.

Dapčević je procesuiran zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2,6 miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:22