/ Advokat Begović Foto: Ivan Petrović Ipe
16/02/2024 u 12:55 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Begović: Stvoriti uslove za rad da se ne odlažu ročišta, advokati nisu krivi

U svakoj političkoj raspravi ili dijalogu čuje se "advokati su krivi". Kritikuju nas političari, ministri. Svakodnevno dobijamo prijetnje i uvrede, kazao je Begović u sudnici

Advokat Zdravko Begović obratio se danas podgoričkom Višem sudu, nakon odlaganja kontrole optužnice protiv Veselina Veljovića i grupe, i ukazao da treba da se obezbjede uslovi i  jednaka prava za sve. Begović je to kazao, nakon što je konstatovano da advokatima iz redova odbrane nisu od strane suda uručeni spisi predmeta.

Begović je naglasio da se u javnsot stvara slika da su advokati krivi i da imaju skrivene namjere. On tvrdi da to nije istina.

- Ne možemo svaki put zbog toga što nemamo spise predmeta, da ide javna objava da su advokati krivi za odlaganje ročišta. Dolazimo u istuaciju da smo krivi za nešto što nije istina. Kritkuju nas oni koji nemaju prava i koji ne poznaju proceduralno pravo. Sud treba da obezbjedi jednake uslove za sve. U svakoj političkoj raspravi ili dijalogu čuje se "advokati su krivi". Kritikuju nas političari, ministri. Svakodnevno dobijamo prijetnje i uvrede.  Ne možemo mi zbog odlaganja ročišta, jer nema spisa predmeta, bitri na stubu srama. Da nas zbog toga javnsot krivi za ono što se dešava u sudnici - naglasio je Begović u sudnici.

On je kazao da se ovo odnosi i na ostala ročišta i postupke.

- Čujemo od ministra i političara da advokati imaju skrivene namjere, da imamo šifre, da smo bolesni...da se zato odlažu ročišta. Nije istina -  ukazao je Begović i poručio da treba da se stvore jednaki uslovi za rad svima i da ih kritikuju oni koji ne poznaju Zakon i proceduralno pravo advokata.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:29