Afera stanovi, slucaj stanovi, Dragica Sekulic / AFERA STANOVI, SLUCAJ STANOVI, DRAGICA SEKULIC - IVAN PETROVIC-IPE
05/06/2023 u 14:33 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sekulić: Nikome nisam pričinila korist, niti nanijela Vladi štetu

Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19. aprila je Skupština ukinula imunitet

Poslanica DPS-a Dragica Sekulić na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, u predmetu "Stambeni krediti" negirala je izvršenje krivičnog djela za koje je SDT sumnjiči, saopštio je njen advokat Nikola Martinović.

Ranije danas u istom predmetu saslušane su njene partijske kolege Predrag Bošković i Suad Numanović.

Advokat Martinović kazao je da je Dragica Sekulić tužiocu Radonjiću saopštila kao član komisije da je njeno stambeno pitanje neriješeno. Takođe, navela je da je odluke o stambenim kreditima i dodjeli stanova, koje su predmet ispitivanja, donosila Vlada.

Naglasila je tužiocu da nikome nije protivzakonito pričinjena korist. Ona je istakla da od pomenute komisije nikada nije imala bilo kakvu korist.

- Dragica Sekulić je danas u ovom tužilaštvu po krivičnoj prijavi koju je podnijela Vlada a koju je potpisao Dritan Abazović premijer u tehničkom mandatu zbog optužbi da su napravili zloupotrebu službenog položaja dodjeljivajući stanove službenicima i funkcionerima koji su bili zaposlenici Crne Gore.  Ona je tužiocu sopštila da u vrijeme njenog članstva u Stambenoj komisiji nije imala riješeno stambeno pitanje i da od komisije nije ni tražila ni dobila sredstva za rješavanje istog, niti da je od rada u komisiji stekla bilo kakvu materijalnu korist. Iz njenog imovinskog kartona se može vidjeti da posjeduje polovinu kuće u Tivtu, koju je kupila sredstvima stambenog kredita kod komercijalne banke na period od 20 godina i koji uredno vraća od 2019. godine, a o čemu redovno obavještava ASK. Ona se u toj komisiji ponašala u skladu sa politikom Vlade da se rješavaju stambena pitanja svih zaposlenih u državnom aparatu Crne Gore i da su sve odluke te komisije bile odluke Vlade Crne Gore i u tom smislu ona je apsolutno negirala krivično djelo koje joj se stavlja na teret i ukazala da bilo kakav dokaz koji sada evidentno postoji u Vladi ukazuje da je ta komisija radila u skladu sa zakonom nastojeći da, koliko je moguće, u tim uslovima riješi stambene potrebe zaposlenih u Vladi - kazao je advokat Martinović.

Specijalno državno tužilaštvo danas je počelo saslušanja poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata Crne Gore (SD), kojima je Skupština skinula imunitet povodom slučaja dodjele stanova i stambenih kredita. Tužilačko-istražni postupak vodi državni tužilac Vukas Radonjić.

image

Dragica Sekulić

- ŽELJKA BOJANIć

Ovom istragom obuhvaćeni su Predrag Bošković, Dragica Sekulić, Ivan BrajovićDamir ŠehovićSuzana Pribilović. Predmet je formiran i protiv Budimira ŠegrtaSanje Vlahović, Suada Numanovića, Dražena MiličkovićaOsmana NurkovićaJelene Radonjić Aleksandra Jovićevića.

Državni tužilac Radonjić utvrđuje osnov sumnje koja se odnosi na to da su tadašnji članovi Vladine Komisije za stambena pitanja suprotno propisima dodjeljivali stanove i kredite po povoljnim uslovima. Navodno su neki od političkih funkcionera te kredite otplaćivali po povoljnijim ratama od zvanično propisanih.

Podsjećamo, Boškoviću, Sekulić, Pribilović, Brajoviću i Šehoviću 19. aprila je Skupština ukinula imunite. Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja. Prema navodima istrage, SDT sumnja da oni su kao članovi Komisije za stambene potrebe funkcionera donijeli veći broj odluka o dodjeli povlašćenih kredita i stanova, bez plan rješavanja stambenih potreba za period od 2016. do 2020.

- Tako što su, Predrag Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno propisima i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura - navodi su istrage. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:39