Lazovića odvode u SDT / - SRđAN BOLJEVIć
14/04/2024 u 20:20 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Katnića i Lazovića privode u SDT na saslušanje

Bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katniće nakon saslušanja u SPO, nadležni sprovode u Specijalno državno tužilaštvo.

Kako je naveo izvor iz SDT za portal Dan, za večeras je planirano da ih sasluša tužilac Miloš Šoškić.

Oni su u zgradu Specijalnog policijskog odeljenja privedeni uz pratnju inspektora, službenika SPO i PTJ.

Podsjećamo, Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u jutrošnjoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

(FOTO/VIDEO) Zoran Lazović priveden u SPO

(FOTO/VIDEO) Katnić priveden u SPO

image

Lazovića odvode u SDT

- ŽELJKA BOJANIć
image

Lazovića odvode u SDT

- ŽELJKA BOJANIć
image

Lazovića odvode u SDT

- ŽELJKA BOJANIć
image

Lazovića odvode u SDT

- ŽELJKA BOJANIć
image

Lazovića odvode u SDT

- SRđAN BOLJEVIć

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove akcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP.

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

Reakcije povodom hapšenja Lazovića i Katnića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:01