Privođenje Katnića u SPO / - SRDJAN BOLJEVIC
15/04/2024 u 00:54 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Katniću određeno tužilačko zadržavanje

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saslušan je u SDT i njemu je određeno tužilačko zdržavanje do 72 sata. Na teret mu SDT stavlja krivično djelo članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja.

Kako portal Dan nezvanično saznaje, Katnić nije želio da angažuje advokata pa mu je zbog toga dodijeljen advokat po službenoj dužnosti.

Tako je advokat Dragutin Durutović primio rešenje o zadrđavanju. On nije priustvovao Katnićevom saslušanju.

Podsjećamo, prije njega saslušan je bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović i njemu je određeno tužilačko zadržavanje.

(FOTO/VIDEO) Zoran Lazović priveden u SPO

Zoran Lazovć je, zajedno sa bivšim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem uhapšen u jutrošnjoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

(VIDEO) Lazović negirao navode SDT-a, nije odgovarao na pitanja tužioca

- Na osnovu međusobne saradnje i višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namjena, lišilo slobode M.K., bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L., bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja - saopštio je ranije danas Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol SDT-a.

(FOTO/VIDEO) Katnić priveden u SPO

I iz Uprave policije oglasili su se povodom ove skcije.

- Uprava policije je jutros, po nalogu i u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišila slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.Naime, predmet radnog naziva "Alfa" je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem - naveli su iz UP 

Dodaju da je današnja realizacija pomenutog predmeta nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:56