Privođenje Kneževića / - SRDJAN BOLJEVIĆ, Dan
30/04/2024 u 19:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Počelo saslušanje Kneževića kod istražnog sudije

Saslušanje osumnjičenog biznismena Duška Kneževića počelo je oko 19.30 časova kod istražnog sudije u podgoričkom Višem sudu.

Nakon toga biće poznato da li će Knežević biti sproveden u spuški Istražni zatvor ili će se braniti sa slobode.

Podsjećamo, Knežević je sproveden oko 14 časova kod Krivičnog vanraspravnog vijeća podgoričkog Višeg suda.

Njegov advokat Dražen Medojević u izjavi za medije, koju je dao ranije danas nakon privođenja Kneževića, saopštio je da njegov klijent želi što prije da se suoči sa postupcima koji se vode protiv njega.

Medojević je rekao tada i da je te postupke protiv Kneževića pokrenuo dio tužilačke strukture koji se sada nalazi u pritvoru.

Podsjećamo, Knežević je danas, na zahtjev Crne Gore, izručen iz Velike Britanije.

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru – naveli su ranije danas iz Uprave policije.

Crna Gora tražila izručenje Kneževića prije skoro pet godina: SDT ga tereti u više optužnica

Crna Gora ga je potraživala radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

UP: Izručenje Duška Kneževića realizovano rano jutros, uz visoki stepen mjera bezbjednosti

– Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London–Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti – dodali su danas iz UP.

U februaru 2023. godine donijeta je prvostepena odluka u postupku ekstradicije Duška Kneževića Crnoj Gori, a naši nadležni organi tražili su njegovo izručenje u julu 2019. godine, prije skoro pet godina. Knežević je optužen je u više predmeta Specijalnog državnog tužilaštva.

(FOTO/VIDEO) Pojačane mjere bezbjednosti: Knežević sproveden u Viši sud, na sebi imao pancir

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 01:34