Arhiva / - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
24/05/2024 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila dopunu izvještaja u predmetu ubistva Duška Jovanovića

Vlada je, na danas održanoj 30. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, usvojila je dopunu izvještaja u predmetu ubistva Duška Jovanovića.

- Usvojen je Izvještaj o radu Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija za period od 30. novembra 2023. do 10. aprila 2024. godine - navode u saopštenju Vlade.

Istraga ubistva Duška Jovanovića: Saslušano devet svjedoka

Ovim Izvještajem, sedmim po redu, obuhvaćeni su: dopuna izvještaja u predmetu ubistva Duška Jovanovića – glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan, izvještaj o napadu na novinara Radio televizije Crne Gore Slobodana Doknića 20. 1. 2022. godine, izvještaj povodom napada na novinarku Almu Ljuca 12. 06. 2015. godine, dopuna izvještaja povodom prijetnji novinarki Ani Popović 25. 1. 2022. godine, dopuna izvještaja povodom slučaja izazivanja opšte opasnosti počinjenog na štetu redakcije ND Vijesti 26. 12. 2013.godine.

- Takođe, izvještaj sadrži izjašnjenja Komisije o komentarima/ izvještajima državnih tužilaštava u odnosu na preporuke sadržane u III, IV, V i VI izvještaju Komisije i analizu u odnosu na novo uputstvo Vrhovnog državnog tužioca svim državnim tužilaštvima za postupanje u slučajevima prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistva novinara i napada na imovinu medija - zaključuju u saopštenju Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 18:36