FOTO: ŽANA BOJANIĆ - JEDAN OD OSUMNJIČENIH
22/04/2024 u 13:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vojvodić tvrdi da je pomagao Vujoviću i da nema veze sa njegovim ubistvom

Dražen Vojvodić, jedan od optuženih u predmetu povodom ubistva Vidaka Vujovića, negirao je navode optužnice i kazao je sudu da je sa njim bio u dobrim odnosima, da su se družili i da mu je novčano pomagao.

Postupak za ubistvo Vidaka Vujovića vodi sudija Veljko Radovanović. Pored Dražena Vojvodića, u ovom postupku optužen je i Novica Đikanović.

Na početku ročišta sud je obezbijedio slušalice za optuženog Vojvodića, kako bi se uvažila preporuka vještaka da se malo glasije priča zbog oštećenja sluha optuženog. Sudija Radovanović je time poduzeo neophodne mjere kako bi bili ispunjeni svi uslovi za suđenje i kako bi bila ispoštovana i sva prava optuženog Vojvodića.

(VIDEO) Vještak utvrdio da optuženi za ubistvo Vujovića ipak čuje: Sud izrekao kaznu od 1000 eura zbog odlaganja ročišta

- Pokojnog Vujovića sam znao dosta dobro. Družili smo se, pozajmljivao sam mu novac. Zadnji put smo se vidjeli kada me je pitao da ga prebacim od Centra bezbjednosti do Donje Gorice, gdje je prethodno živio. Kada sam ga prebacio, ja sam nastavio svojim obavezama, svratio sam do apoteke jer sam imao prelom noge i onda sam otiušao u stan na Starom Aerodromu - rekao je optuženi Vojvodić.

On je sudu kazao da mu je već duže vremena ugrožena bezbjednost i da je nosio pištolj bez dozvole koji je uvijek bio pun sa deset metaka. Naveo je da je dva puta bio ranjavan i jednom otet, te da su mu oštećenja na vozilu koje posjeduje iz slučaja njegove otmice, o čemu postupak vodi tužilaštvo.

Odloženo suđenje za ubistvo Vujovića: Odbrana tvrdi da optuženi ne čuje, sud naredio vještačenje

-U tom preriodu sam mome drugu Novici dao pištolj na čuvanje, jer kad se gledam sa porodicom ne nosim ga. Tada sam, morao do Cetinja da prevezem ćerku na treninge i da je vratim. Kad sam završio obaveze, našao sam se sa Novicom i uzeo pištolj -  ispričao je on.

Dodao je da jednom prilikom  kada je bio sa Novicom Đikanoviće, naišao momak sa kojim je imao problem od ranije.

- Taj momak mi je prijetio prije četiri godine. Potegao je pištolj put mene, Novicu sam otjerao u auto.On se zove Stefan Milić. Zatim, nakon toga sam poslao poruku Slađani Jovović i rekao joj da je njen drug opet pokušao da me ubije. Ona me je zvala nakon nekog vremena i pitala da se vidimo iza "Delte" i pričali smo tamo o ovom slučaju sa Milićem -  precizirao je optuženi.

Vojvodić je inaveo da je bio u emotivnom odnosu sa Jovović i da joj je vjerovao, sve dok se nije dogodio prvi sukob sa Milićem. 

- Vijest o smrti Vojvodića saznao sam sa portala. Prije toga zvala me je njegova sestra i pitala gdje je, rekao sam da ne znam. Opet me kontaktirala, rekla mi je šta se desilo. Pitao sam  je kad je sahrana, kako bih prisustvovao -  dodao je optuženi.

Kazao je da je preko jedne osobe obavješten da ga je tražila policija kod žene, koja živi na Cetinju, sa njihovom djecom.

- Krenuo sam sa Starog Aerodroma, zvao sam advokata Lekića  i kazao sam da ću to sam rješiti, misleći da me policija zove zbog situacije sa Stefanom Milićem. Međutim kada sam došao na kružni tog, policija me zaustavila. Mislio sam da je zbog saobraćaja, pričanja na telefon.... Pištolj sam krio tada u vozilu, policija ga je pronašla - kazao je Vojvodić.

 Naglasio je da su on i njegov advokat Damir Lekić imali nakon hapšenja primjedbu na ANB, jer su mu tamo pokazali njegov telefon za koji su rekli da su ga sami svojim metodama otključali.

- Aposlutno nikad nisam imao  nesuglasice sa pokojnikom, niti veze sa ovim događajm koji mi se stavlja na teret, nikad nisam nikakve poslove imao sa nim-  zaključio je optuženi Vojvodić.

Na narednom ročištu odbranu iznosi optuženi Novica Đikanović i sud saslušava dva svjedoka koja su pronašla tijelo ubijenog Vikada Vujovića.

Navodi istrage:

Povodom ubistva Vidaka Vujovića na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 31. marta ove 2023, a tijelo je pronađeno 8. aprila oko 10 časova kada je mještanin obavijestio Uprava policije da je makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

Prema navodima optužnice, Vojvodić i Đikanović su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je, kako se sumnja, vozilom,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295. Vujović jebio živ i okrivljenom govorio,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović.

Nakon toga, VDT dalje navodi da polili tijelo benzinom i zapalili, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. U optužnici stoji i da je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku. 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:52