/ - Гугл
16/09/2023 u 15:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno 449 osoba

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom prethodnog mjeseca alkotestirano je 20.824 vozača, a kod 1.446 je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola

Službenici Uprave policije su tokom avgusta, u okviru kampanje Kad pijem ne vozim, uhapsili 449 osoba zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tokom prethodnog mjeseca alkotestirano je 20.824 vozača, a kod 1.446 je utvrđeno da vozilom upravlja pod dejstvom alkohola.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od jednog grama po kilogramu saobraćajna policija je tokom avgusta uhapsila 449 vozača”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je podnijeto 449 prekršajnih prijava i izdato 997 naloga za plaćanje novčanih kazni vozačima koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Iz policije su kazali da je danas - na Svjetski dan odgovorne konzumacije piva uspješno završena ovogodišnja kampanja „Kad pijem ne vozim“ koju je Uprava policije tradicionalno sprovodila sa Pivarom Trebjesa.

“Prije svega preventivnim djelovanjem, Uprava policije je u saobraćaju podsjećala vozače na važnost odgovorne konzumacije alkohola, te da volan i alkohol nikako ne idu zajedno”, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su kampanjom svim vozačima koji konzumiraju alkohol poslali jasnu i direktnu poruku “povuci ručnu”, u nadi da će svaki sljedeći put kada budu konzumirali alkohol izabrati alternativan, ali bezbjedan način da se vrate kući.

“I izbjeći da sjednu za volan bez obzira na koncentraciju alkohola u krvi, čime će spriječiti neželjene posljedice saobraćajnih nezgoda i time zaštititi svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju”, dodali su iz Uprave policije.

Menadžerka za korporativne poslove u Pivari Trebjesa, Natalija Đordan istakla je doprinos svih partnera kampanje i zahvalila Upravi policije na dugogodišnjoj saradnji i podršci koja traje već 15 godina.

“Iza nas je vrlo uspješna i intenzivna kampanja kroz koju smo, zajedno sa Upravom policijom i drugim partnerima koji su nam se priključili, ukazali na rizike vožnje u alkoholisanom stanju”, rekla je Đordan.

Prema njenim riječima, poruka o odgovornoj konzumaciji ove godine je poslata kroz više različitih kanala komunikacije, uključujući društvene mreže, radio reklamu i outdoor kampanju.

“Zahvalnost dugujemo službenicima Uprave policije koji su na terenu, preventivno djelovali i uticali na dodatno podizanje svijesti o ovoj temi i pružili kvalitetnu podršku našim promo timovima”, kazala je Đordan.

Ovogodišnju kampanju Pivara „Trebjesa“ počela je donacijom pet alkometara Upravi policije početkom avgusta, a za 15 godina koliko traje, kompanija je donirala preko 50 alkometara ovoj instituciji.

Iz Uprave policije su poručili da će i u narednom periodu nastaviti sa preventivnim aktivnostima i ukazivanjem na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:44