Arhiva / FOTO: Srđa Boljević
27/05/2024 u 11:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Zvaničnici odali počast Dušku Jovanoviću: "Država mora da riješi ovaj dugogodišnji slučaj"

Počast Dušku Jovanoviću, na godišnjici njegovog ubistva, danas su iskazali zvaničnici koji su došli na mjesto gdje se ovaj zločin dogodio prije 20 godina. Poruka svih njih je identična, odnosi se na to da je vrijeme da država i nadležni riješe ovaj dugogodišnji zločin.

Podsjetimo, na današnji dan je ubijen glavni i odgovorni urednik "Dana" Duško Jovanović, a ni nakon  20 godina nalogodavci, organizatori i počinioci ma prvog čovjeka "Dana" i dalje izmiču pravdi. 

Jedini pravosnažno osuđeni za saizvršilaštvo u zločinu je karatista iz Podgorice Damir Mandić, motiv ubistva je do danas ostao nepoznat.

Na današnji dan ubijen glavni i odgovorni urednik "Dana" Duško Jovanović: Dviјe deceniјe kukavičluka i licemјerstva

Šaranović: Predložiću Vladi da ustanovi novčanu nagradu za informacije o ubistvu Jovanovića

Vladi Crne Gore kandidovaću informaciju za novčanu nagradu koja bi dovela do rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića, poručio je ministar policije Danilo Šaranović.

Šaranović, ministar odbrane Dragan Krapović i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić položili su danas vijenace na mjestu gdje je prije 20 godina ubijen glavni i odgovorni urednik Dana Duško Jovanović.

image

Demokrate odale počast Dušku Jovanoviću

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/ DAN
image

Demokrate odale počast Dušku Jovanoviću

- FOTO: LAZAR RUžIć/DAN
image

Demokrate odale počast Dušku Jovanoviću

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/ DAN
image

Demokrate odale počast Dušku Jovanoviću

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/ DAN
image

Demokrate odale počast Dušku Jovanoviću

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/ DAN

(VIDEO) Šaranović: Predložiću Vladi da ustanovi novčanu nagradu za informacije o ubistvu Jovanovića

Vujović: Nismo ispunili svoj zadatak

Tamara Vujović, ministarka kulture i medija, poručila je da povom ubistva Duška Jovanovića nismo ispunili svoj zadatak, da to nije događaj koji je ostao u prošlosti i ako se dogodio prije 20 godin.

- Zaista, posle 20 godina teško je naći riječi.i možemo da kažemo da nismo ispunili svoj zadatak.Nekako mi se čini, dok sam se upisivala u ovu knjihgu žalosti, to je jedan dan i jedno podsjećanje i kao da onda i život nastavi svojim tokom. Međutim ono što sam ja nekako napisala i obećala, je da nećemo stati. I ako je prošlo 20 godina, život ide svojim tokom. Možda su i nalogodavci i ubice...ne znamo gdje su i da li su među živima, i tako dalje, ali nećemo stati dok se ne utvrdi istinam ko je ta ruka koja je pucala, ko stoji iza svega ovoga. Zbog čega je jedan novinar platio glavom time što je u ono mračno vrijeme govorio o lošim stvarima koje su  se dešavale u crnogorskom društvu - kazala je Vujović.

image

Nedeljko Rudović i ministarka Tamara Vujović

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/DAN
image

Ministarka Tamara Vujović

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć/DAN

(FOTO/VIDEO) Ministarka Vujović: Nismo ispunili svoj zadatak, nećemo stati dok se ne utvrdi ko je ta ruka koja je pucala

Injac: Dušku Jovanoviću dugujemo pravdu

- Duško Jovanović je simbol slobodne riječi, dugujemo mu da pravda konačno bude zadovoljena i da svi zajedno možemo živjeti u nekom pravednijem društvu za koje se Duško iskreno borio - kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac odajući počast ubijenom uredniku Dana.

image

+

- DAN

(VIDEO) Injac: Duško Jovanović simbol slobodne riječi, dugujemo mu pravdu

Šćekić: Moraju se pronaći nalogodavci

Potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić je povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića kazao da nažalost i posle dvije decenije nema nalogodavca i izvršioca ovog gnusnog kriminalnog djela.

image

Dragoslav Šćekić

- FOTO: SRđAN BOLJEVIć

(VIDEO) Šćekić: Moraju se pronaći nalogodavci ubistva Duška Jovanovića

Borovinić Bojović: Upotrebiti sve kapacitete

- Apelujemo sa ovog mjesta, u svoje licno ime i kao predsjednica Skupštine Glavnog grada, da se upotrijebe svi kapaciteti državnih institucija kako bi stravični zločin što prije bio rasvijetljen i kako bi se nalogodavac i izvršilac priveli licu pravde, rekla je Jelena Borovinić Bojović

image
- MIćKO VUJISIć

(VIDEO) Borovinić Bojović: Slobodna riječ nema cijenu

Počast odao i ruski ambasador

Vladislav Maslenikov, izvanredni i opunomoćeni ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori, kazao je da se ambasada Rusije saosjeća sa svim novinarima Dana, zaposlenim, porodicom i prijateljima Duška Jovanovića, prvog urednika Dnevnih novina Dan, koji je prije dvadeset godina na današnji dan tragično preminuo.

image
- FOTO: SRđAN BOLJEVIć

(VIDEO) Maslenikov: Ruska ambasada saosjeća se sa porodicom i prijateljima Duška Jovanovića

"Nadležni da riječe dugogodišnji zločin"

Povodom 20. godišnjice ubistva Duška Jovanovića, suosnivača, izdavača i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan“, predstavnica OEBS-a za slobodu medija Teresa Ribeiro i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Dominique Waag, pozvale su nadležne vlasti u Crnoj Gori da proaktivno istraže i riješe ovaj dugogodišnji slučaj.

image
- FOTO: SRđAN BOLJEVIć

(VIDEO) Ribeiro i Vag povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića: Nadležne vlasti da proaktivno istraže ovaj dugogodišnji slučaj

Abazović: Tvrdim da je Duška Jovanovića ubila duvanska mafija

Lider GP URA Dritan Abazović povodom 20 godina ubistva Duška Jovanovića kazao je da tvrdi da je njega ubila duvanska mafija, a ubistvo je imalo pečat tadašnjeg vrha države.

- Ubistvo Duška Jovanovića je najveća mrlja pravde koja postoji u državi  i to je najteži teg koji nosimo. Žao mi je ako smo uložili mnogo napora u prethodnom periodu da  porkrenemo ponovo istragu s mrtve tačke da i dalje nema rezultata. Lično nikada neću prestati da gubim optimizam da će nalogodavci i izvršioci ubistva Duška Jovanovića završiti tamo gdje zaslužuju i da će biti kažnjeni za svoj zločin - kazao je predsjednik GP URA Dritan Abazović na mjestu ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića.

image

Abazović i Adžić - godišnjica ubistva Duška Jovanovića

- FOTO: SRđA BOLJEVIć/DAN

(VIDEO) Abazović: Tvrdim da je Duška Jovanovića ubila duvanska mafija

MUP: Vanredna konferencija povodom hapšenja službenika Uprave policje

- S politčkim promjenama jeste oslobođena zakonodavna i izvršna vlast, ali ne i sudska. Jedan od priroriteta ove Vlade jeste da oslobode pravosuđe da dostigne pravdu - kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica položivši vijenac na mjesto ubistva Duška Jovanovića, glavnog i odgovornog urednika Dana.

image

MOMO KOPRIVICA

- FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ

(VIDEO) Koprivica: Duško Jovanović je žrtva kriminalne hobotnice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 19:17