/ - FOTO: ALEKSA I DRITAN
07/06/2023 u 18:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aleksa i Dritan u Danilovgradu: Proširićemo kapacitete “Spuža”, nezakonito stečenu imovinu vratiti građanima, razvijati vjerski i kulturni turizam

Takođe je naglasio da Danilovgrad predstavlja jedno mjesto koje je prepoznato po isticanju univerzalnih vrijednosti koje jedna zajednica treba da ima

Aleksa Bečić, nosilac izbone liste "Aleksa i Dritan - HRABRO se broji !" istakao da upornim i predanim radom Danilovgrad očekuje industrijski procvat.

On je danas sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem posjetio tu opštinu.

- Samo upornim radom mogu se brojati uspjesi. Samo predanim radom mogu se brojati pozitivni projekti od krucijalnog značaja za industrijski procvat ove opštine, što iskreno i očekujem, kada oko sebe pogledam ove ljude, koji svojom mladošću, entuzijazmom i ljubavlju prema ognjištu na kojem su rođeni, vode lokalnu upravu-  ističe on.

Takođe je naglasio da Danilovgrad predstavlja jedno mjesto koje je prepoznato po isticanju univerzalnih vrijednosti koje jedna zajednica treba da ima.

-Mir, zajedništvo, ljubav, međuvjerski i međunacionalni sklad, kao i poštovanje različitosti, predstavljaju te neke univerzalne vrijednosti po kojima je Danilovgrad prepoznat. Takođe, manastir Ostrog koji je smješten u stijenama iznad Danilovgrada svojom duhovnom ljepotom okuplja građane svih vjera i nacija."

Bečić je na kraju zaključio da, nakon formirana 44. Vlade, Danilovgrad kao opština koja je decenijama urušavana od bivšeg režima, dobija još bolji tretman od strane države, jer i Danilovgrad i Danilovgrađani to zaslužuju.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović najavio je širenje kapaciteta ‘‘Spuža‘‘.

- Proširićemo kapacite "Spuža", jer će pravda zakucati na vrata mnogih i nakon 11. juna. Time ćemo novac koji je stečen protivzakonito kroz FOND PRAVDE vratiti u džepove građana i graditi nove škole i bolnice, povećavati plate i penzije, razvijati infrastrukturu‘ - kazao je on.

Istakao je i da će koalicija "HRABRO se broji !" nastaviti da gradi slobodno, otvoreno društvo, spremno na promjene.

- Naš cilj ostaje uvijek isti i za to se i borimo – građansku, evropsku i ekološku državu, jednaku za sve njene građane. Naši mladi žele promjene, bolje obrazovanje, životni standard, radno mjesto. Pozivam ih da mijenjamo Crnu Goru, percepciju razmišljanja i sve okvire. Nama su potrebne nove ideje, novine, razvojni projekti, predlozi, aktivni građani. Siguran sam da zajednički možemo da napravimo takvo društvo, kakvo priliči evropskoj zajednici naroda - zaključio je on.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:06