Lista poslaničkih mjesta - CEMI / - CEMI
12/06/2023 u 11:55 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CeMI: Obrađeno 100 posto biračkog materijala, nema odstupanja u rezultatima

Izbori se ponavljaju na glasačkom mjestu Tuzi 21

Centar za monitoring i istraživanja (CEMI) u najnovijeoj objavi projekcije rezultata nakon obrađenih 100 odsto biračkog materijala PVT metodom nakon parlamentarnih izbora održanih juče ocijenio da nema odstupanja u rezultatima u odnosu na ranije objavljene procjene kod izbornih lista.

CEMI saopštava i da će se na glasačkom mjestu Tuzi 21 glasanje biti ponovljeno.

– S obzirom na mogucnost žalbenog postupka, a malu razliku potrebnu za ulazak nekih lista treba sacekati konačne rezultate – saopštio je CEMI. 

Lista Evropa sad po obrađenih 100 posto biračkog materijala osvojila je 25,6 odsto, odnosno 24 mandata u Skupštini Crne Gore. NKoalicija DPS, SD, DUA i LPA osvojila je 23,2 procenta, to jest 21 poslaničko mjesto.  mandata. 

Za Budućnost Crne Gore (NSD, DNP, RP) glasalo je 14, 7 odsto građana na osnovu čega im je pripalo13 poslaničkih mjesta. Koalicija Demokrate - GP URA dobile su povjerenje 12,5 odsto birača, odnosno 11 poslaničkih mjesta.

Bošnjačka strana dobila je 7,1 odsto glasova i obezbijedila šest poslaničkih mjesta, SNP i Demos su prešli cenzus sa 3,1 odsto podrške, što im  je obezbijedilo dva poslanička mjesta.Preliminarni rezultati (CDT): PES 26 odsto, DPS 23, ZBCG 15,1 odsto, Hrabro se broji 13, BS 6,8 odsto

Sve partije manjinskih naroda osvojile su mjesta u parlamentu. Albanski forum 1,9 odsto podrške imaće dva poslanika, Albanska alijansa na osnovu podrške 1,5 odsto podrške imaće jednog predstavnika u parlamentu kao i Hrvatska građanska inicijativa sa 0,7 odsto podrške građana.

Po najnovijoj projekciji Centra za monitoring i istraživanja za sada bez mjesta u parlamentu ostala je koalicija "Pravda za sve" Vladimira Leposavića sa osvojenih 2,8 osto glasova, pokret Preokret (1,6 posto), koalicija DMP, PCG, SCG i DSS (1,2 posto), PzP (0.7posto) i lista "Mi možemo" (0,5 procenata). 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:00