/ - ŠAVNIK, FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
06/11/2022 u 10:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS poziva nadležne da obezbijede nesmetano glasanje u Šavniku

Iz DPS-a su poručili da će, ukoliko nadležni nastave sa ćutanjem i nečinjenjem, i njih smatrati ih saučesnicima u "ovoj nakaradnoj sabotaži izbornog procesa u našoj opštini"

Šavnički odbor Demokratske partije socijalista (DPS) pozvao je nadležne državne organe, tužilaštvo i policiju da obezbijede nesmetano održavanje izbornog procesa u tom gradu.

U Šavniku bi danas trebalo da bude ponovljeno glasanje na biračkim mjestima, na kojim je u prethodna dva ciklusa prekinuto. Glasanje na biračkim mjestima broj 1 u zgradi Opštine Šavnik i Kruševice prekinuto je, a građani glasaju još i u selu Bijela.

Iz DPS-a su kazali da su jutros na ponavljanju izbora u Šavniku članovi Demokratskog fronta (DF) nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente.

Kako su objasnili iz DPS-a članovi biračkih odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" ponovo ne dozvoljavaju biračima da glasaju, uništavaju dio glasačkih listića, i samim tim prekinuli su glasanje na biračkim mjestima u Opštini Šavnik i Kruševice.

Ocjenjuje se da je besprizorno da bilo koji član biračkog odbora onemogućava nekoga ko ima biračko pravo i u skladu sa zakonom želi da na ponovljenom glasanju u Šavniku slobodno izrazi svoju političku volju.

- Po ko zna koji put pozivamo nadležne državne organe, tužilašto i policiju da učine sve iz svojih nadležnosti ne bi li se izborni proces u našoj varošici okončao na demokratski način - ističe se u saopštenju.

Iz DPS-a su poručili da će, ukoliko nadležni nastave sa ćutanjem i nečinjenjem, i njih smatrati ih saučesnicima u "ovoj nakaradnoj sabotaži izbornog procesa u našoj opštini".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DPSŠAVNIKGLASANJE
26. april 2024 03:20