/ DPS
05/06/2023 u 18:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Saslušanja u nedjelji izbora politički motivisana i rezultat političkog pritiska

Nezapamćeni su ovakvi slučajevi politizacije institucija koje bi trebalo da budu nezavisne u cilju obezbjeđivanja apsolutne vladavine prava i poštovanja principa pravde i pravičnosti, navodi se u saopštenju DPS-a

U smiraj predizborne kampanje, a u susret predstojećim parlamentarnim izborima, djelovi pravosuđa se očito nesebično stavljaju na stranu političkih konkurenata koalicije “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković”, aopštili su iz bDemokratske partije socijalista (DPS).

- Nezapamćeni su ovakvi slučajevi politizacije institucija koje bi trebalo da budu nezavisne u cilju obezbjeđivanja apsolutne vladavine prava i poštovanja principa pravde i pravičnosti - navodi se u saopštenju.

Međutim, navode da ih ne iznenađuje ovakvo postupanje nadležnih organa u vrijeme mandata davno smijenjenog Dritana Abazovića. Njegova vlada, navode, prepoznaje se po tome da se politički obračunava sa neistomišljenicima kroz sramne pokušaje diskreditacije pojedinaca u želji da uberu koji mali jeftini politički poen.

- Ipak, i njemu i svima drugima koji broje posljednje dana do konačnog odlaska sa vlasti koju su zaokupirali, poručujemo da ih nikakva tempirana saslušanja pred izbore neće spasiti suda građana koji će ih odvesti u njihov siguran poraz na predstojećim izborima, a samim tim i označiti povratak Crne Gore na prave staze - saopštili su iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:39