MILUTIN ĐUKANOVIĆ- FOTO: YOUTUBE / - MILUTIN ĐUKANOVIĆ- FOTO: YOUTUBE
14/03/2023 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: DF suštinski predstavlja pomirenje Srba i Crnogoraca, četnika i partizana

Kada smo pomireni možemo da imamo ekonomski napredak, poručio je on

Demokratski front od samog početka suštinski predstavlja pomirenje Srba i Crnogoraca, četnika i partizana, kazao je predsjednik borda direktora EPCG Milutin Đukanović za Adria TV.

-Pomiriteljske poruke i kompromis je veoma bitan. Politka je ta koja treba da rešava probleme,  a ne da ih stvara- kazao je Đukanović, komentarišući pomiriteljski narativ predsjedničkog kandidata DF-a Andrije Mandića.

Prema njegovim riječima, i kada je pokretnuta antisrpska histerija, Mandić je pozivao na pomirenje.

-Kada smo pomireni možemo da imamo ekonomski napredak. DF suštinski prestavlja pomirenje Srba i Crnogoraca, četnika i partizana- rekao je on.

On je kazao da nekadašnjeg ministra, a sadašnjeg kandidata za predsjednika Jakova Milatovića, niko nije ni poznavao prije 2020. godine, koji je na tu funkciju tada stigao zahvaljući snazi DF-a.

-Crnoj Gori je potreban politički autoritet, koji želi da miri Crnu Goru. Đukanovićeva politika je insistirala na podjelama. On je imao šansu, ali je razjedinio društvo. I kada je imao apsloutnu vlast nije razmišljao da treba pomiriti narod, i da je to put u ekonomski prosperitet- smatra Đukanović, dodajući da je neophodno „pružiti ruku braći da se pomirimo“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:27