Đukanović / -FOTO: DPS
27/03/2023 u 10:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović na iftaru u Ulcinju: Radovaćemo se u nedjelju veče

Svako od nas treba da odgovorno obavi svoj dio posla, onako kako smo ga obavljali kada je trebalo, kazao je on

Kandidat za predsjednika i lider DPS-a Milo Đukanović prisustvovao je iftaru u Ulcinju, gdje se osvrnuo na predstojeće predsjedničke izbore kao i aktuelnu situciju u kojoj se država nalazi.

- Napravili smo do 30. avgusta 2020. godine svi zajedno jako puno. Popločali smo temelj građanske i evropske Crne Gore. Učvrstili smo multietnički, multivjerski i multikulturni sklad Crne Gore. Nažalost, sad su sve te vrijednosti opet na probi. Ljepše bi bilo da nijesu. Ljepše bilo da na izborima, i predsjedničkim i parlamentarnim odlučujemo o tome koliki će biti porezi, kakvi će biti uslovi za biznis, itd.  Nažalost, zahvaljujući jednoj konfuziji u kojoj živi region kojem mi pripadamo,  opet se odlučuje da li ćemo putem ka Evropi ili ćemo vanevropskim stranputicama nastaviti da lutamo balkanskim bespućima - rekao je on.

Đukanović je konstatovao da je jako dobro što je u prethodnom periodu odabrana čista vizija – Crna Gora na evropskom putu, Crna Gora kao dio EU i NATO.

- Veliki dio te vizije smo ostvarili, ostao je završni korak. Taj završni korak možemo da ostvarimo u mom sljedećem predsjedničkom mandatu. Apsolutno sam siguran da će u tom periodu Crna Gora postati članica Evropske unije. Da bi do toga došlo potrebno je da napravimo dobar izbor 2. aprila i da sa tim vjetrom u jedra, napravimo logičan izbor 11. juna - kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

On je rekao da je potrebno da svako od nas odgovorno obavi svoj dio posla, onako kako smo ga obavljali kada je trebalo, na referendumu, kao i na nekim prethodnim izborima.

- Ako tako budemo radili nema razloga za zebnju kakav će biti ishod 2. aprila. Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili i ja sam siguran da ćemo imati razloga da se radujemo u nedjelju veče - zaključio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:30