Đukanović / -FOTO: DPS, JUTJUB
07/03/2023 u 10:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović u Plavu: Proganjala bi me savjest do kraja života ako sada ne pomognem Crnoj Gori

Mi nikada nijesmo izdali Crnu Goru. To je ozbiljna razlika i zbog toga ne treba pristati na podmetačine dežurnih kritizera svega i svačega, kazao je on

Zaboravimo na razlike, ovo je odsudna šansa Crne Gore da postane uređena evropska država, poručio je kandidat DPS-a na predsjedničkim izborima Milo Đukanović na konvenciji u Plavu. 

- Kako nema čovjeka bez mana, tako nema ni politike, ni vlasti bez slabosti. Kada govorimo o tome da građanska koalicija treba da se vrati u vladu nakon parlamentarnih izbora, ne mislim da treba da se vraćamo sa svim našim osobinama i u istim personalnim izdanjima. Ne, valjda smo u ovih dvije i po godine neke lekcije naučili. Valjda smo danas spremni da se odreknemo svojih slabosti koje jako dobro i sami znamo, čak da nam na njih niko ne ukazuje. Ali naše slabosti nijesu bile ovakve kakve su pokazali ljudi koji vrše vlast zadnje dvije i po godine. Mi nikada nijesmo izdali Crnu Goru. To je ozbiljna razlika i zbog toga ne treba pristati na podmetačine dežurnih kritizera svega i svačega - kazao je on.

Poručio je da "moraju biti odlučni da branimo antifašističku tekovinu, da branimo multietnički sklad u Crnoj Gori, da branimo građansku državu Crnu Goru".

- Drugi prioritet - dinamičan ekonomski razvoj. Ako nema ekonomije u državi onda bi država trebala biti izdržavana. Niko ne pristaje danas da vas izdržava. Svako će kazati: pa čekaj ako nemate ekonomija kakvog smisla ima ta vaša ideja, poštujemo vašu istoriju ali očigledno vi nijeste dobri potomci svojih predaka - istakao je on. 

On je pozvao sve građane da zaborave na međusobne razlike i da je građanska i evropska Crna Gora važnija od svega.

- Ovo je odsudna šansa za Crnu Goru, i još četiri godine uništavanja, Crna Gora neće izdržati. Zaboravimo ko je na koga ljut. Koliko god bili ljuti jedni na druge, nijesmo ljuti na našu državnu kuću, i ne smijemo biti ljuti na državnu kuću. Dobro se zamislimo, ja sam se zamislio i odlučio da budem kandidat, baš zato što sam zamislio. Ne trebam vas ubijeđivati, imao sam za sebe privatno ugodnih izbora. Ali znam da ne bih mogao mirno zaspati i znam da bi me savjest proganjala do kraja života da sam mogao da pomognem Crnoj Gori u ovoj akciji, a da joj nijesam pomogao… Da se ne zanosimo: ili ćemo to uraditi ova tri mjeseca  - 19. marta, pa na parlamentarnim izborima, ili moramo čekati još četiri godine. Naša šansa sljedeća je 2027 – 2028. Možda je to manje problematično za partije, moje pitanje može li Crna Gora izdržati do tada. Ja zebem da ne. Prema tome, ovo je naša osudna šansa - zaključio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:46