/ - FOTO: JUTJUB
17/03/2023 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Vrijeme je da provedri, nadvili su se crni oblaci mržnje i sluganstva nad CG

Potonja je ura da neodgovorne varalice i obične vazale voljom građana sklonimo sa mjesta za koja su se očigledno emotivno vezali, kazao je on

Vrijeme je da provedri, nadvili su se crni oblaci mržnje i sluganstva nad Crnom Gorom, poručio je kandidat DPS-a Milo Đukanović na večerašnjoj završnoj konvenciji u Podgorici. 

- Na povampirenje retrogadnih politika uticao je i dramatičan geopolitički zaplet. Prethodnih 30 mjeseci bilo je vrijeme moralnog, političkog, finansijskog sunovrata Crne Gore. Njihova neodgovorna populistička politika dovela je Crnu Goru na ivicu bankrota - kazao je on. 

Dodao je da su njegovim konkurentima upna usta pomirenja iako društvo doslovno puca po svim šavovima.

- Potonja je ura da neodgovorne varalice i obične vazale voljom građana sklonimo sa mjesta za koja su se očigledno emotivno vezali- kazao je on.

Prema njegovim riječima, ova zemlja nema perspektivu osim kao građanska država i multietnička demokratija.

- Država će morati da se ozbiljno pozabavi krivično pravnom odgovornošću prevaranata. M ne trgujemo interesima Crne Gore, oni su za nas svetinja. Želimo članstvo CG u EU ali najvažnija konsekvenca je toga da želimo da građani kad žive na nivou evropskog standarda. Kao predsjednik formiraću poseban savjet za ekonosmke reforme. Kao ekonomista znam da je suština svake dobre politike brži i održiv ekonomski razvoj. Treći stub u našoj politici je članstvo u EU. Počeo sam proces pridruživanja i dovršiću ga tokom mog narednog mandata. Nisam samo spreman nego i sposoban da to uradim. Siguran sam da će Crna Gora kroz pet godina biti spremna za članstvo - zaključio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:51