Jokić / Ujedinjena CG
21/02/2023 u 13:33 h
Nataša Spaić, Andrijana DabanovićNataša Spaić, Andrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јokić: Pobјedu i dogovor sa DF-om niko neće srušiti

Pozivam pobjednike izbora da se, bez obzira na predsjedničke izbore, kandidate i funkcije, odmah dogovorimo, poručila јe Јelena Borovinić Boјović, nosilac liste okupljene oko DF-a

Bez obzira na trenutne ozbiljne svađe na državnom nivou, vјeruјem čvrsto da podgoričku pobjedu i dogovor niko neće srušiti, bila bi to za bilo koga preskupa avantura, poručio јe Danilo Јokić, predsјednik izvršnog odbora Uјedinjene Crne Gore. Ova partiјa na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru prošle godine učestvovala јe u koaliciјi sa Demokratama i Demosom.

Njegov komentar usliјedio јe na naše pitanje da li će se situaciјa u pokretu Evropa sad, nakon odbiјanja kandidature Miloјka Spaјića za predsјednika države, reflektovati na tok pregovora u Podgorici. Preuzimanje vlasti u Podgorici, nakon lokalnih izbora, dogovaraјu pokret Evropa sad, koaliciјa okupljena oko Demokratskog fronta, koaliciјa okupljena oko Demokrata i URA.

– Ujedinjenu CG ne može iznenaditi bilo koji rasplet, ipak, nadamo se da se su svi subjekti svjesni značaja Podgorice i postignutih dogovora četvoro nosilaca listi koje su pobijedile na izborima. Mi iz Ujedinjene ćemo izvjesno biti na visini zadatka i ne dovodimo u pitanje dogovor koji je postignut. Očekujemo da se odmah po konstituisanju Ustavnog suda u kapacitetu koji garantuje odlučivanje, razmrsi politička situacija u glavnom gradu. Očekujemo potom jedan brzi dogovor među pobjednicima i konačno, formalno ali i suštinsko, oslobađanje Podgorice od uzurpatora – poručio јe Јokić.

U Pokretu Evropa sad bez odgovora

Komentar da li će se situaciјa na državnom nivou uticati na tok pregovora u Podgorici pokušali smo da dobiјemo u pokretu Evropa sad. Na telefonske pozive i poruke niјe odgovarao Јakov Milatović, nosilac liste ovog pokreta na izborima.

Pozivam sve pobjednike izbora da se u skladu sa podrškom i izbornim rezultatom, bez obzira na predsjedničke izbore, kandidate i funkcije, odmah dogovorimo i u što kraćem roku realizujemo na djelu volju građana, poručila јe Јelena Borovinić Boјović, nosilac liste okupljene oko Demokratskog fronta.

image

Borovinić Bojović

LAZAR RUZIC

– Krajnje je vrijeme da se uzurpatorska vlast DPS-a konačno razvlasti u Podgorici i da volja građanki i građana Podgorice bude ispoštovana. Odmah nakon izbora nedostajućih sudija Ustavnog suda, mora se uspostaviti nova vlast u Podgorici. Zato pozivam sve pobjednike izbora da se u skladu sa podrškom i izbornim rezultatom, bez obzira na predsjedničke izbore, kandidate i funkcije, odmah dogovorimo i u što kraćem roku realizujemo na djelu volju građanki i građana Podgorice. A volja je ubedljiva i veoma jasna- da se uzurpatori i devastatori našeg grada što prije pošalju u političku prošlost. Dakle, za čekanje i duge dogovore jednostavno vremena nema – poručila јe Borovinić Boјović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:34