Vladimir Joković / - DAN
12/06/2023 u 12:10 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković za "Dan": Vlada ne mora da bude stabilna, bitno je da daje rezultate

Smatram da ako imamo odgovornosti prema građanima, posebno prema Crnoj Gori, mislim da će se vlada formirati I da će ona biti stabilna, i da će ona rukoviditi u naredne četiri godine – kazao je Joković

Poslije pada DPS-a i poslije pada podjela I tenzija, u čemu je umnogome doprinijela 43. Vlada, logično je negdje da bude niska izlaznost za crnogorske prilike. Međutim, znamo da za zemlje regiona, pa i Evrope ovo je izuzetno visoka izlaznost, kazao je Vladimir Joković, lider Socijalističke narodne partije i nosilac liste SNP–DEMOS – Za tebe, za portal "Dan".

– Fokus građana nije više na politici, već na ekonomskim pitanjima, i to je jednostavno objašnjenje, jer više nega apsolutne vladavine DPS-a i građani su negdje relaksirano glasali i onog koga su htjeli bez ikakbih pritisaka. Ovo su prvi pravi demokratski, slobodni izbori – kazao je Joković.

Kada je u pitanju sastavljanje Vlade, Joković je kazao da se ona neće lako sastaviti, jer se, po njemu, nijedna vlada lako ne sastavlja.

– Biće dugih pregovora, mnogi će tražiti više nego što im pripada, neki politički subjekti su isključivi po pitanju sastavljanja političkih koalicija. Smatram da ako imamo odgovornosti prema građanima, posebno prema Crnoj Gori, mislim da će se vlada formirati I da će ona biti stabilna, i da će ona rukoviditi u naredne četiri godine – kazao je Joković.

 On se osvrnuo na 43. vladu, koja nije mogla biti nestabilnija, a svi priznaju da nisu napravljeni bolji reziltati.

– Najbolji rezultati i kada je u pitanju ekonomija, borba protiv korupcije I kriminala. Vlada ne mora ni da bude stabilna, bitno je da daje rezultate. Bitno je da se ispune politička obećanja jer sui h građani zbog toga glasali, tako da nije prioritetno da vlada bude stabilna da bi napravila rezultat. A svakako bi nilo poželjno da bude stabilna – kazao je Joković.

Što se SNP-a tiče, smatra da su najprihvatljivija politička partija za sastavljanje vlade, jer su oni do sada pokazali maksimalnu odgovornost.

– Mi smo partija koja je najduže na političkoj sceni. Nijedan naš član nije ni uhapšen ni procesuiran, koji je optužen za criminal I korupciju. Sve što smo radili obavljali smo na najbolji mogući način, tako da vjerujem da će SNP biti dio nove vlade – kazao je Joković.

Istakao je da SNP želi vladu od pobjednika od 30. avgusta 2020. godine, jer ne bi dobro bilo da se iko od njih osjeća poraženim prilikom formiranja sljedeće vlade.

– Kombinatorike su toliko velike koliko je velika ljudska mašta: Mi u SNP-u smo poznati po tome da držimo do riječi I naša govorna riječ je obavezujuća, da li je tako sa ostalima neka građani prosude.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:49