Nebojša Jušković / - FOTO: RTV BUDVA
23/05/2024 u 09:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jušković tuži ministra: Radulović zloupotrijebio položaj, uticao na izvor Savjeta i direktora ACV

Nebojša Jušković koji je bio kandidat Koalicije “Za budućnost Crne Gore” za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) podnio je krivičnu prijavu protiv ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića.

Jušković tuži Radulovića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, izvršio protivzakonit uticaj i kršio ljudska prava i pravo na rad, prilikom izbora kandidata za Savjet i direktora Agencije.

Kako Jušković navodi u prijavi, Radulović je protivzakonito odložio sjednicu Savjeta ACV 9. 11.2023, a pred isticanje protivzakonitog roka uputio zahtjev Vladi za smjenu Savjeta.

- Vlada ekspresno smjenjuje Savjet bez argumentacije, a novi savjet je izabran nakon tri mjeseca uz predlog ministra pojedinih kandidata koji po više zakonskih osnova nijesu mogli biti članovi ovog organa. Ovakvim izborom i sastavom Savjeta doveden je u pitanje legitimitet rada ovog tijela. Osumnjičeni je protivzakonito vršio uticaj na novoimenovani Savjet da protivzakonito poništi konkurs za izbor direktora ACV od 26.07.2023. i raspiše novi 22.04.2024. godine - navodi Jušković  u prijavi.

Kako dodaje Jušković, Radulović je protivzakonito vršio uticaj na Savjet ACV da protivzakonito 20.05.2024. godine izaberu osobu koji prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju nije mogao biti izabran.

Ministar je, kako dodaje, vršio i političku diskriminaciju na predložene kandidate za članove Savjeta čime je ušao u zonu krešenja političkih i ljudskih prava i pravo na rad čime je grubo kršio Ustav Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 14:09