/ - SNP
24/05/2023 u 16:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Za SNP Kosovo je dio Srbije

Ona se osvrnula na primjedbe iz DPS-a, i kazala da je njihova politika bila – što gori odnosi sa Srbijom, to bolje za DPS

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra da je Kosovo sastavni dio Srbije, kazala je Kandidatkinja za poslanicu SNP - DEMOS - ZA TEBE i predsjednica OO SNP Zeta Slađana Kaluđerović, te, kako tvrdi, zato je potpuno logična odluka tog političkog subjekta da u parlamentu Zete glasaju da se na dnevni red stavi Deklaracija o poništenju priznanja Kosova.

- Iako ta deklaracija ima simbolički značaj, za nas ima suštinski, jer znači poštovanje volje naroda Zete. Podsjećam da je glas većine građana Zete, ali i Crne Gore protiv priznanja Kosova, a glas naroda je uvijek bio svetinja za Socijalističku narodnu partiju.Prijateljski odnosi sa Srbijom su od prioritetnog značaja za Crnu Goru. Srbija je najznačajniji ekonomski partner Crne Gore, a uz istorijske, kulturne i rodbinske veze to čini još većom potrebu za razvijanjem bliskih i najboljih međusobnih odnosa - kazala je Kaluđerović.

Ona se osvrnula na primjedbe iz DPS-a, i kazala da je njihova politika bila – što gori odnosi sa Srbijom, to bolje za DPS.

- Međutim, ta politika nigdje nije tako ubjedljivo poražena kao u Zeti, čime su građani jasno poručili da žele da se okrene novi list u odnosima Crne Gore i Srbije. Žao mi je što u klubu Demokrata ima neslaganja i različitih stavova po ovom pitanju, dok, ponavljam, stav SNP je jasan – Kosovo je sastavni dio Srbije - zaključila je Kaluđerović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:30