Vladimir Leposavić / - FOTO: SRđA BOLJEVIć
19/06/2023 u 23:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Leposavić: DIK prekršila zakon direktno na štetu birača liste "Pravda za sve"

Što nas više sprečavate, više nas motivišite, poručio je Leposavić

Državna izborna komisija (DIK) je večeras opet grubo prekršila Zakon o izboru odbornika i poslanika i opet direktno na štetu

građana-birača liste Pravda za sve, saopštio je u reagovanju na Facebook-u nosilac liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić.

DIK odbio prigovore SDP-a i Pravde za sve

-DIK po zakonu nije mogao odbiti prigovor koji je u ime Narodnog pokreta "Pravda za sve" podnio gospodin Ivan Vukićević, jer je od podnošenja ovog prigovora prošlo više od 24 sata, a Zakon u članu 109 precizno nalaže da,,nadležna izborna komisija donosi rješenje u roku od 24 časa od časa prijema prigovora", te da ako to ne učini u ovom roku,,smatraće se da je prigovor usvojen-napisao je Leposavić i poručio  da je taj prigovor morao biti automatski usvojen.

-Pošto je gospodin Vukićević podnio prigovor 18. 6. 2023. godine u 19.06 časova, a o njemu nije bilo odlučeno danas ni nakon 20 časova, taj prigovor je, po sili zakona, morao biti automatski usvojen. Umjesto toga, on je po sili neznanja i političkog nasilja odbijen suprotno odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika. Što nas više sprečavate, više nas motivišite- poručio je Leposavić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 07:08