/ - FOTO: DF
07/03/2023 u 09:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Mogu da pobijedim Đukanovića; Knežević: Nismo se odrekli ni trobojke ni SPC ni Kosova

Kandidat DF-a na predsjedničkim izborima održao konvenciju u Budvi

Predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je da može da pobijedi Mila Đukanovića, te da ima najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali kandidata DPS-a.

- Prošli smo jedan trnovit put i dočekali pobjedu 30. avgusta. Do tog datuma, mi smo bili opozicija i kao takvi imali odgovornost za nas, naše porodice i onaj dio Crne Gore koji je tražio pobjede. Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji- kazao je Mandić na konvenciji u Budvi.

On je istakao da više ne postoji put dioba i da treba pozvati sve čestite ljude, i one koji su nekada iz zabluda glasali DPS, da zajedno budu braća, te da je Crna Gora naša država, “naša zemlja i da u njoj možemo biti srećni samo ako su svi srećni”. Naglašava da su kreatori ideje pomirenja sami građani sa kojima je razgovarao u prethodnom periodu i da su zbog te superiorne, kako kaže, ideje prosute mnoge laži u režiji bivšeg režima.

Mandić kaže da su političko iskustvo i znanje važni i dodaje da nema sela gdje nije bio, grada koji nije posjetio, da ima njihovu podršku, da je ponosan na Budvane i sve one ljude koji idu ka velikoj pobjedi.

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da je Đukanović bio predvodnik politike podjela prethodnih decenija, dok su, kako kaže, građani grcali u problemima i siromaštvu.

- Dok su se oni bogatili, mi smo kupovali hljeb na po nedjelju dana i čuvali ga u frižideru oni su mijesili kvas od kokaina i švercovanih cigareta- rekao je Knežević.

Dodao je da Đukanović branio Kosovo devedesetih godina i da je Crnu Goru stvorio od novca iz Rusije.

- Nemojte slušati nikog ko unosi crv sumnje. Nismo se odrekli ni trobojke ni SPC ni Kosova i Metohije. Nismo se odrekli ničega na čemu je počivala Crna Gora- poručio je Knežević.

On je pozvao Aleksu Bečića i Jakova Milatovića da podrže Mandića u drugom krugu izbora.

-Mi ćemo vas, zbog stotina hiljada ljudi, podržati u drugom krugu, ako pobijedite Andriju Mandića, ali vas pozivamo isto tako da u drugom krugu, što je izvjesnost, podržite Andriju Mandića jer jedino on pobjeđuje Mila Đukanovića. Ima li poštenije i ljudskije ponude od ove koju mi nudimo ispred DF-a? Crna Gora mora da se pomiri- naveo je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:32