/ BORIS MUGOŠA
12/05/2023 u 18:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša, Nenezić, Canović i Zirojević prvi na listi SD-a

Damir Šehović ostaje na čelu partije, koja će, kako je saopšteno, zahvaljujući ovakvom pristupu u naredne četiri godine iznjedriti nova i neka od najprepoznatljivih lica u Parlamentu

Na predlog i čvrsto insistiranje predsjednika SD Damira Šehovića, koji je danas jednoglasno usvojen na partijskim organima, prvi na listi kandidata za parlamentarne izbore, koja će biti dio šire koalicione liste, biće: Boris Mugoša, potom Branislav Nenezić, Nihad Canović i Nikola Zirojević. Damir Šehović ostaje na čelu partije, koja će, kako je saopšteno, zahvaljujući ovakvom pristupu u naredne četiri godine iznjedriti nova i neka od najprepoznatljivih lica u Parlamentu. 

Tokom današnje višesatne sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Socijaldemokrata, Šehović je svoj predlog da se ovog puta on, kao i jedan dio rukovodstva ne nađe na listi, obrazložio dosljednim insistiranjem da na sopstvenom primjeru pokaže spremnost za dalje podmlađivanje kadra, u smislu i godina i političkog iskustva.

- Zahtijevam od članstva, a znam da imam vašu nepodijeljenu podršku, dalje otvaranje prema mlađim kadrovima ove partije koja neće biti prepoznata po jednom ili dva čovjeka nego plejadi mladih intelektualaca koji stoje iza SD- kazao je Šehović.

On je dodao da "ova partija nikad nije postojala da bi neko primao poslaničku naknadu već da bi odradila posao, koji nam je posebno važan u ovom društvenom momentu. Uostalom, SD je jedna od rijetkih partija koja je nakon 30. avgusta već dozivjela ozbiljne transformacije, ali ako mislimo da gradimo građansku i evropsku budućnost, sa takvim pristupom moramo da nastavimo. U unutarpartijske rovove se nećemo konzervirati". 

- Mugoša je bio jedan od najaktivnijih poslanika u prethodnom sazivu parlamenta, Nenezić je predvodio SD barsku listu na lokalnim izborima koja je ostvarila veliki uspjeh, Canović je predsjednik opštine Plav i predsjednik odbora SD-a u Plavu u kojem je upravo SD najdominantnija partija, a Zirojević je portparol SD i jedan od najprepoznarljivih mladih lica- navodi se u saopštenju.

SD će ubrzo izaći u javnost sa kompletnim predlogom svoje liste kadidata za poslanike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:47