Miloš Nikolić / - FOTO: DPS
19/02/2023 u 18:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Da Spajić nije htio da zadrži srpsko državljanstvo, ne bi upao u mrežu sopstvenih neistina

Da je to uradio bar onda kada je DIK poslala upit državnim organima Srbije, njegov bi status bio vjerovatno drugačiji - navodi Nikolić

Portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Miloš Nikolić kazao je da Milojko Spajić nije postupio suprotno Ustavu Crne Gore i uzeo državljanstvo druge države, jer mu je to donosilo tada korist, danas niko ništa ne bi mogao da mu prigovori.

- Da je Milojko Spajić odjavio prebivalište i ispisao se iz državljanstva druge države, makar kad je poželio da bude kandidat za predsjednika naše države, danas bi bio ipak u boljoj poziciji. Da je to uradio bar onda kada je DIK poslala upit državnim organima Srbije, njegov bi status bio vjerovatno drugačiji - navodi Nikolić.

On ističe da je Spajić ćutao nedjeljama o pitanju svog državljanstva a uvjeravao građane da „nikad nije živio u Srbiji“.

- Mreža neistina koju je ispleo oko sebe sama ga je poklopila. Priča o zaboravnom advokatu je ponižavajuća i za Spajića koji je saopštava ali i za čitavu javnost koja takve besmislice mora da sluša.

Dakle, nije DPS kriv što je Spajić pošto-poto htio da zadrži državljanstvo Republike Srbije i odrekao ga se u samom finišu ovog skandala, i zato svaki pokušaj da se odgovornost svali na drugoga, čini poziciju Spajića i njegove stranke još gorom - kazao je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:54