Počelo štampanje izbornih listića / - RTCG
03/06/2023 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počelo štampanje 558.741 glasačkog listića u Bijelom Polju

Na ćiriličnom pismu pismu će se štampani 505.384 listića i na dvojezičnom 37.084 listića. Broj rezervnih listića koji se štampaju je tri odsto od ukupnog broja glasačkih lističa i iznosi 16.273, kazao je predsjednik DIK-a Nikola Mugoša

Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Crnoj Gori počelo je danas, u bjelopoljskoj štampariji Merkator. Do kasnih večernjih sati biće odštampano 558.741 listića, a proces prati predstavnik OEBS-a. Na izborima, koji će biti održani 11. juna, učestvovaće 15 lista.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je novinarima da je danas prije početka štampanja održana sjednica DIK-a na kojoj je utvrđeno kako će izgledati glasački listić.

Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

“Na ćiriličnom pismu pismu će se štampani 505.384 listića i na dvojezičnom 37.084 listića. Broj rezervnih listića koji se štampaju je 3% od ukupnog broja glasačkih lističa i iznosi 16.273”, kazao je Mugoša.

Ukupan broj glasačkih lističa koji se štampaju i rezervnih je 558.741.

“Očekujemo da štampanje listića bude završeno u kasnim večernjim satima, a sjutra tokom dana će biti distribuirani OIK, dok će se elektronski uređaji za identifikaciju birača distribuirati u ponedjeljak. DIK je sprovela sve zakonske radnje koje je bila dužna i očekujemo da u tehničkom smisli tokom izbornog dana sve protekne kako treba”, kazao je Mugoša.

image

Izborni listić

- RTCG

Na glasačkom listiću prva je lista Bošnjačke stranke, druga Hrvatske građanske inicijative, a treća lista "Pravda za sve".

Lista koalicije Socijalističke narodna partije i Demosa je na četvrtom mjestu, "Narodna koalicija - složno i tačka" na petom, šesta je lista Albanske alijanse, a sedma pokreta Preokret.

Na osmom mjestu na biračkom listiću je Pokret za promjene, na devetom savez „Mi možemo za građansku Crnu Goru“, a na desetom koalicija Zajedno.

DIK: Počinje štampanje glasačkih listića

Pokret "Evropa sad" je na 11. mjestu, na 12. Socijaldemokratska partija, na 13. koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA.

Na 14. mjestu na glasačkom listiću je koalicija Za budućnost Crne Gore, dok je 15. lista Albanskog foruma.

Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2023 13:37