Stefan Leven / - DPS
17/03/2023 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podrška Đukanoviću od Evropskih socijalista

Narod Crne Gore će ove nedjelje imati kritičnu odluku koja bi mogla odrediti tok njihovog demokratskog razvoja i buduću stabilnost, naveo je Stefan Leven

Predsjednik Partije evropskih socijalista Stefan Leven uputio je podršku predsjedniku Milu Đukanoviću na predstojećim izborima koji se održavaju u nedjelju, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

- Poštovani predsjedniče Đukanoviću, dragi prijatelji, 

Važan je trenutak za Crnu Goru. Narod Crne Gore će ove nedjelje imati kritičnu odluku koja bi mogla odrediti tok njihovog demokratskog razvoja i buduću stabilnost.

Evropa i evropske vrijednosti su trenutno na udaru. Ne mogu dovoljno da naglasim koliko je važno ostati usidren u našim zajedničkim vrijednostima u vrijeme duboke neizvjesnosti i nemilosrdnih napada spoljašnjeg uticaja - naveo je Stefan Leven.

Istakao je da Demokratska partija socijalista to zna i uvijek je bila na čelu demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore, napredujući na njenom evropskom putu.

- Sa DPS-om na čelu, Crna Gora će moći da zaštiti svoje najugroženije, stvori uslove za održivi razvoj i obezbijedi mogućnosti regionalne i međunarodne saradnje zasnovane na zajedničkim vrijednostima i ravnopravnim partnerstvima.

Evropska socijaldemokratija je uvijek bila na čelu politike proširenja EU i integracije Crne Gore, kao i cijelog regiona. EU i Zapadni Balkan su ključni partneri kada je u pitanju izgradnja demokratije i socijalne pravde, i zato je evropska perspektiva Crne Gore naš zajednički strateški cilj - istakao je Stefan Leven.

On je kazao da oni prepoznaju doprinos DPS-a u očuvanju mira u zemlji i postavljanju temelja za građansku državu zasnovanu na toleranciji, socijalnoj pravdi, demokratiji i jednakosti.

- Glas za DPS je glas za stabilnost i ekonomski razvoj, za odbranu teško stečenih demokratskih tekovina Crne Gore i za nastavak njenog evropskog puta - istaknuto je u podršci koju je putem video-poruke uputio predsjednik PES-a Stefan Leven.

Partija evropskih socijalista (PES) okuplja socijalističke, socijaldemokratske, laburističke i demokratske partije iz cijele Evrope i zastupljena je u svim evropskim institucijama od strane njenih organizacija članica i lidera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:44