Đukanović - Sančez / - FOTO: PREDSJEDNIšTVO
16/03/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Španski premijer podržao Mila Đukanovića

On je istakao da su ovi izbori prekretnica za budući put Crne Gore

Predsjednik Socijalističke internacionale i španski premijer Pedro Sančez uputio je pismo podrške predsjedniku Milu Đukanoviću za predsjedničke izbore, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

- Kao predsjednik Socijalističke internacionale, želio bih da izrazim punu podršku našoj sestrinskoj partiji Demokratskoj partiji socijalista Crne Gore i poželim uspjeh na predstojećim predsjedničkim izborima vašem kandidatu gospodinu Milu Đukanoviću. U našoj političkoj porodici prepoznat je značaj vizije vaše partije i njenog lidera Mila Đukanovića koji je u prethodnom periodu sačuvao Crnu Goru od rata, postigao nezavisnost Crne Gore i okrenuo je ka zapadnom kursu, ka EU i NATO integracijama, navodi se u pismu Sančeza.

Jasno je, kako je dodao,  da su ovi izbori prekretnica za budući put Crne Gore.

- Vjerujem da će građani Crne Gore na ovim izborima prepoznati da samo politike bazirane na univerzalnim socijaldemokratskim vrijednostima, mira, demokratije i jednakosti mogu biti uspješne za vašu zemlju. To je prilika da se stvore uslovi da se Crna Gora vrati na put evropskih integracija i ekonomskog napretka. Takođe, to će biti dodatni impuls i za Zapadni Balkan i za Evropsku uniju da prepoznaju značaj mira i stabilnosti u društvima regiona, što bi dalo doprinos čitavoj Evropi, ističe se u pismu Pedra Sančeza.

Socijalistička internacionala je, kako objašnjavaju iz DPS-a, najveća globalna organizacija koja okuplja socijalističke i social-demokratske partije iz čitavog svijeta, a Pedro Sančez je izabran za njenog predsjednika u novembru prošle godine na kongresu u Madridu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:41