foto: Ivan Petrović / - FOTO: IVAN PETROVIć IPE
02/04/2023 u 22:05 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović: Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem

- Prihvatam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore, želim Crnoj Gori sve najbolje, a novom predsjedniku da bude dostojan povjerenja koje je zadobio, dodao je on

Predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović nakon poraza na izbrorima poručio je da je Crna Gora izabrala i on taj izbor poštuje.

On je čestitao Jakovu Milatoviću pobjedu na izborima, a zahvalio se građanima koji su njemu dali povjerenje. 

- Sačuvati ovoliko povjerenje građana posle 30 godina vlasti nije tako jednostavno. Ponosan sam što sam osvojio većinu u onim sredinama gdje žive pripadnici manjinskih naroda, što dokazuje moju građansku politiku, dodao je on.

Zahvalio se dijaspori koja je došla, te dodao da je jako važno da Crna Gora napravi sledeći izbor u junu, a to su parlamentarni izbori.

- Ja sam čestitao rezultate izbora, ali su se institucije u ovom procesu pokazale veoma slabim. Važno mi je da Crna Gora dobije vladu koja će je voditi do evropskog cilja. Mogao sam ovim izborima svjedočiti iz druge pozicije, ali je mene u ove izbore uvela odgovornost u Crnoj Gori. Želio sam da zaštitimo čast Crne Gore i Crnogoraca i mislim da smo to uradili, dodao je Đukanović.

Naglasio je da na izborima nekada pobjeđujete, a nekad gubite.

- Pokazali smo odgovoran odnos i u ovom izbornom ciklusu. Šta god bio i radio do kraja života ću biti posvećen građanskoj i multietničkoj Crnoj Gori, naglasio je on.

Đukanović je naveo da je predsjednik Crne Gore do 21. maja, a do kraja će, kako je dodao, funkciju obavljati na odgovoran način.

- Prihvatam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore, želim Crnoj Gori sve najbolje, a novom predsjedniku da bude dostojan povjerenja koje je zadobio, dodao je on.

Novinarka je nakon što je Đukanović održao govor pokušala da postavlja pitanja, ali to nisu dozvolile pristalice.

Pristalice su u štab stigle oko 21 sat, a  predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović se nalazi u zgradi Stare Vlade.

Jakov Milatović je novi predsjednik Crne Gore, a osvojio je 60,1, dok je Đukanović na ovim izborima osvoji0 39,9 odsto glasova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 11:18