Demokrate, Budva / - DEMOKRATE
23/05/2024 u 10:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zenović: Obnovićemo gradsko plivalište Pizana, koje je bilo rasadnik šampiona

Ðorđe Zenović, nosilac liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! - Đorđe Zenović”, predstavio je građankama i građanima Budve projekat obnove gradskog plivališta Pizana, koji je uvršten u njihov izborni program.

- U samom srcu Budve se nalazi mjesto koje odražava duh naše zajednice, a to je plivalište Pizana, koje je više od običnog bazena - to je naša zajednička kuća, mjesto gdje se susreću sjećanja i stvarnost, gdje svaki zamah odjekuje uspomenama, naveo je Zenović.

Međutim, Zenović je dodao i sa su vrijeme i nebriga učinili svoje, te da danas, Pizana pokazuje bore zaborava, sa svakim napuklim pločnikom i izblijedjelim linijama na dnu bazena, što pokazuje na zanemarivanje od strane lokalne uprave, koje se mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom, natkrivanjem, čime bi se postigao efekat cjelogodišjeg rada ovog plivališta.

Gluščević: Dan nezavisnosti 2025. Budva će dočekati sa novom vlašću koja poštuje državu i najznačajnije datume

- Imamo priliku i više od toga, obavezu, da vratimo sjaj dragulju našeg grada, mjesto koje je bilo rasadnik šampiona. Zamislite mjesto koje simbolizuje novi početak: moderno zatvoreno plivačko igralište, sa olimpijskim dimenzijama koje poziva na izazove i takmičenja. Skakaonice koje se uzdižu kao spomenici takmičarske hrabrosti i toplina zatvorenog prostora koja poziva Budvu na okupljanje, sve to čeka na nas, naglasio je Zenović.

U nastavku prezentacije projekta dodao je i da se obnovom Pizane, ne vraća samo stari sjaj - već se stvara centar društvenog života, mjesto gdje će generacije građana učiti, takmičiti se i rasti. Gdje će vaterpolo lopte ponovo odskakati od vode kao aplauz za buduće šampione, a porodice i prijatelji provoditi beskrajne sate u radosti i igri.

Na kraju, Zenović je imao poruku za sugrađane: "Zajedno možemo sve - obnoviti, ojačati i oživjeti. Dođite da zajedno pišemo novu stranicu istorije našeg grada, gdje će Pizana ponovo biti simbol naše posvećenosti, inovacijama i zajedničkom duhu. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 00:17