Dejan Đurović / screenshot YouTube
27/12/2023 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Penzije će se usklađivati tri puta godišnje

Predlog budžeta za narednu godinu prati izmjene i dopune nekoliko zakona penzijsko-invalidskog osiguranja, igrama na sreću, akcizama i finansiranja lokalne samouprave

Poslanik Za budućnost Crne Gore Dejan Đurović kazao je da je ispravljen propust iz postojećeg zakona o penzijama, pa će se penzija u narednoj godini usklađivati 1. januara, 1. maja i 1. septembra na osnovu četvrtmjesečnih statističkih podataka o rastu bruto plate, inflacije, a ne kao do sada na osnovu kvartalnih podataka za četiri mjeseca.

– Nagovještava se da će doći do povećanja srazmjernih penzija u trenutku kada dobijete adekvatne podatke iz zemalja u regionu. Predlog budžeta za narednu godinu prati izmjene i dopune nekoliko zakona penzijsko-invalidskog osiguranja, igrama na sreću, akcizama i finansiranja lokalne samouprave - kazao je Đurović.

Ističe da izmjenama zakona o igrama na sreću se povećavaju fiksne i varijabilne naknade, a prvi put uvode fiksne i nedoklone zapriječivane kazino i lutrijske igre na sreću i preko interneta.

– Postali smo, čini se, u posljednje vrijeme baza u kojoj je kocka postala centar zbivanja mladih, a čini se i srednjeg doba. Vlada očekuje da će u narednih tri godine ostvariti visoku javnu i privatnu potrošnju, da će se pokrenuti nove velike investicije – istakao je Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:28