Raspored smjena za penzionere / - FOND PIO
15/02/2024 u 12:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fond PIO obezbijedio besplatan boravak na Žabljaku i u Ulcinju za penzionere sa najnižim primanjima

Pravo da se prijave imaju penzioneri sa najnižim penzijama, penzioneri koji će uz primati i razliku do visine najniže penzije, kao i korisnici srazmjernih penzija

Fond PIO Crne Gore je i u 2024. godini obezbjedio besplatan boravak za penzionere, u hotelu "PIO" u Ulcinju, hotelu "Gorske oči" na Žabljaku i odmaralištu "Žabljak", za prve tri i zadnje tri smjene, u trajanju od po 7 dana.

- Pravo da se prijave za besplatan boravak u navedenim objektima imaju penzioneri koji su korisnici najniže penzije u Crnoj Gori, penzioneri koji će uz penziju primati i razliku do visine najnižeg iznosa penzije, kao i korisnici srazmjernih penzija koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Crne Gore, a koji su to pravo ostvarili primjenom domaćih propisa, pod uslovom da zbir djelova penzije iz Crne Gore i inostranstva nije veći od najnižeg iznosa (450 eura). Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava. - navodi se u saopštenja Fonda PIO.

Prijave za besplatan boravak vrše se isključivo u područnim jedinicama Fonda PIO Crne Gore, u zavisnosti od mjesta prebivališta penzionera, radnim danima u periodu od 07.30 do 11 sati. Uz prijavu i izjavu o saglasnosti, koje se popunjavaju u Fondu, neophodno je da penzioner uz sebe ima i ličnu kartu, radi identifikacije. Korisnici srazmjernih penzija neophodno je da prikažu dokaz o prebivalištu u Crnoj Gori (ličnu kartu, ličnu kartu za strance ili potvrdu o prijavljenom prebivalištu), kao i dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod iz banke, potvrda inostranog nosioca osiguranja ili drugo).

Za pratioce penzionera, koji su lica sa invaliditetom ili im je iz zdravstvenih razloga neophodno prisustvo pratioca, takođe je obezbjeđen besplatan boravak u navedenim objektima.

Fond ne snosi putne troškove penzionera/korisnika, kao ni putne troškove pratioca penzionera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17