Hotel PIO, Ulcinj / - (FOTO: GOV.ME/E. IDRIZOVIć)
19/02/2024 u 11:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od danas prijave za besplatan boravak penzionera u hotelu „PIO“ u Ulcinju

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava

Fond PIO Crne Gore je i u 2024. godini obezbijedio besplatan boravak za penzionere u hotelu „PIO“ u Ulcinju, hotelu „Gorske oči“ na Žabljaku i odmaralištu „Žabljak“, za prve tri i zadnje tri smjene u 2024. godini, u trajanju od po sedam dana.

Prijave za besplatan boravak u hotelu „PIO“ u Ulcinju mogu se podnijeti od danas. Kako je saopšteno iz Fonda PIO, prijave za prvu smjenu (11.03.-18.03.2024. godine) podnose se u PJ Fonda PIO Crna Gora počev od 19. februara zaključno sa 1. martom 2024.godine, prijave za drugu smjenu (18.03.-25.03.2024. godine) podnose se u PJ Fonda PIO CG počev od 19. februara zaključno sa 8. martom 2024.godine, a prijave za treću smjenu (25.03.-01.04.2024. godine) podnose se u PJ Fonda PIO CG počev od 19. februara zaključno sa 15. martom 2024.godine.

Kako je ranije saopšteno iz Fonda, pravo da se prijave za besplatan boravak u navedenim objektima imaju penzioneri koji su korisnici najniže penzije u Crnoj Gori, penzioneri koji će uz penziju primati i razliku do visine najnižeg iznosa penzije, kao i korisnici srazmjernih penzija koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Crne Gore, a koji su to pravo ostvarili primjenom domaćih propisa, pod uslovom da zbir djelova penzije iz Crne Gore i inostranstva nije veći od najnižeg iznosa (450 eura). Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

- Prijave za besplatan boravak vrše se isključivo u Područnim jedinicama Fonda PIO Crne Gore, u zavisnosti od mjesta prebivališta penzionera, radnim danima u periodu od 07:30 do 11.00h. Uz prijavu, izjavu o saglasnosti koje se popunjavaju u Fondu, neophodno je da penzioner ima uz sebe ličnu kartu, radi identifikacije. Korisnici srazmjernih penzija neophodno je da prikažu dokaz o prebivalištu u Crnoj Gori (ličnu kartu ili ličnu kartu za strance, ili potvrdu o prijavljenom prebivalištu), kao i dokaz o visini penzije iz inostranstva (izvod iz banke, potvrda inostranog nosioca osiguranja i drugo), navodi se u saopštenju.

Za pratioce penzionera, koji su lica sa invaliditetom ili im je iz zdravstvenih razloga neophodno prisustvo pratioca, takođe, je obezbjeđen besplatan boravak u navedenim objektima.

- Fond ne snosi putne troškove penzionera/korisnika, kao ni putne troškove pratioca penzionera, navode iz Fonda PIO.

Termine prijava za besplatan boravak na Žabljaku možete pogledati OVDJE.

Fond PIO obezbijedio besplatan boravak na Žabljaku i u Ulcinju za penzionere sa najnižim primanjima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:17