FOTO: URA / - FOTO: URA
11/05/2024 u 14:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Abazović na Bokoni univerzitetu: Optimističan sam za Zapadni Balkan, politika pomirenja nema alternativu

Predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović održao je predavanje na Bokoni univerzitetu u Milanu, najbolje rangiranoj visokoškolskoj ustanovi u Italiji i jednom od najboljih u svijetu.

On je poručio da je optimističan za Zapadni Balkan jer politika pomirenja nema alternativu.

- Uvijek me raduje otvoreni dijalog sa studentima, budućim donosiocima odluka, kao i generacijama koje će živjeti u EU sa znatno većim brojem članica nego što je to sada slučaj - kazao je Abazović tim povodom dodajući da je optimističan za Zapadni Balkan jer politika pomirenja nema alternativu.

Na Bokoni univerzitetu koji je osnovan 1902. godine, a na kojem se danas izvode studijski programi ekonomije, finansija, prava, menadžmenta, političkih nauka i javne uprave, Abazović je govorio na temu "Globalizacija i Zapadni Balkan: Od nacionalizma do Evropske Unije”.

Abazović pozvan da održi predavanje na Bokoni univerzitetu u Milanu

On je kazao da mu predstavlja čast i privilegiju da održi predavanje na jednom od najboljih univerziteta i da je posebno bilo lijepo vidjeti studente iz Crne Gore koji su demonstrirali svoj aktivizam, kao i da Crna Gora ne treba da brine za svoju budućnost. Tokom boravka u Milanu, Abazoviću je još nekoliko italijanskih univerziteta uputilo poziv da održi predavanje.

Abazović je doktor političkih nauka i do sada je održao predavanja i promocije svojih naučnih djela na najznačajnijim svjetskim univerzitetima, poput Oksforda, Kembridža, Harvarda, Kolumbije i brojnim drugim univerzitetima u Evropi i Americi. Autor je dvije knjige: "Kosmopolitska kultura i globalna pravda" (2009) i "Kritika globalne etike" (2022).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jun 2024 07:00