Abazović u Dubaiju / - GP URA
12/04/2024 u 15:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović otvorio Oksfordsku lidersku konferenciju: Civilizacija ne može da preživi bez moralnih normi

Vodilja svih ljudi treba da bude "sve je moguće", nikada ne treba odustati od nečega što smatrate važnim, kazao je lider GP URA Dritan Abazović u govoru na otvaranju Oksfordske liderske konferencije u Dubaiju.

Abazoviću je govorio na otvaranju trodnevne konferencije na temu "Rukovođenje kroz promjene: Prilagodljive strategije za upravljanje u 21. vijeku".

On je tokom izlaganja, uvezujući to sa svojom autorskom knjigom "Kritika globalne etike", posebnu pažnju obratio na izazove upotrebe vještačke inteligencije, njen uticaj na političke procese, navodeći da je to jedan od najvećih izazova čovječanstva u 21. vijeku.

- Civilizacija ne može da preživi ako se ne pridržava određenih moralnih normi. U današnjici moramo više pričati o etici jer razvoj tehnologije nam donosi mogućnost da smo svi informisani i da smo svi povezani sa cijelim svijetom. Vještačka inteligencija jedino što ne može imati je emocije i moralne norme. Ako želimo da imamo funkcionalno globalno društvo moramo da gradimo globalnu etiku, istakao je Abazović.

Abazović: Pobjeda nad nacionalizmom biće najveća pobjeda Balkana

On je dodao da to što roboti ne mogu imitirati moralnu komponentu čovjeka je ključna razlika i da ostaje pri stavu da je najveći izazov pred novim liderima kako da uspostave održivu globalnu zajednicu zasnovanu na etici.

Planirano je da Abazović u nedjelju na otvorenom panelu iste konferencije govori na temu "Aktivizam mladih i promjena politike: Osnaživanje sljedeće generacije".

Prepuna sala na promociji Abazovićeve knjige u Ulcinju: " Nismo još zaboravili prave vrijednosti"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:50