Filip Adžić / - URA
17/04/2024 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Adžić: URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za usvajanje Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine

Kada smo vidjeli da nakon više od godinu dana čekanja niko drugi ne želi da predloži neko novo i bolje zakonsko rješenje URA je ponovo predala u skupštinsku proceduru unaprijeđeni Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, saopštio je poslanik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

- Ovim predlogom želimo da osnažimo borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Dosta je bilo gubljenja vremena i čekanja, vrijeme je da omogućimo nadležnim institucijama da sve ono što je oteto od države se vrati njenim građanima - Adžić.

Adžić je istakao da poslanički klub Građanskog pokreta URA traži dopunu dnevnog reda V sjednice proljećnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore sa predloženim izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, tzv. anti-mafija zakona.

- Zakonsko rješenje koje je predložila URA između ostalog podrazumjeva da nema nikakvog vremenskog ograničenja za ispitivanje porijekla imovine i da se imovina može ispitati od devedesetih pa do danas, kontrola stečene imovine će se sprovoditi u građanskom postupku i imunitet nijednog funkcionera ne može zaštititi od procesa ispitivanja porijekla njegove imovine - kaže Adžić.

URA traži dopunu dnevnog reda Skupštine za povećanje srazmjernih penzija i dječijih dodataka

Adžić je poručio da očekuje podršku svih poslanika i poslanica u Skupštini Crne Gore koji se zalažu za beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:18