Milojko Spajić i Anika Ben David / Vlada
23/02/2024 u 10:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa ambasadorkom Švedske: Nastavite sa dosadašnjim radom Vlade, imaćete našu podršku za članstvo u EU

Spajić je istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije

Prenosim snažno ohrabrenje zvaničnog Stokholma da nastavite sa započetim aktivnostima. Sa velikim entuzijazmom gledamo na sve što se događa u Crnoj Gori od izbora Vaše Vlade, poručila je ambasadorka Švedske Anika Ben David tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Premijer je informisao ambasadorku o rezultatima Vlade u prvih sto dana i istakao da je jačanje vladavine prava, pored intenziviranja evropske integracije i ubrzanja ekonomskog rasta, jedan od osnovnih zadataka 44. Vlade. Spajić je istakao da je Crna Gora izašla iz perioda političke turbulencije.

- Konačno smo u mirnijim vodama i sa kapitalom ostvarene političke stabilnosti možemo da se posvetimo razvojnim ciljevima - istakao je premijer. 

Ben David se zahvalila Crnoj Gori na podršci članstvu Švedske u NATO-u i istakla da će, sa druge strane, oni ostati snažni zagovornici namjere da Crna Gora postane 28. članica Evropske unije.

- Drago nam je što vidimo da Vlada vodi politiku na ideji Crne Gore kao društva vrijednosti. U tome ćete imati našu snažnu podršku - poručila je ambasadorka Anika Ben David. 

Sagovornici su ocijenili da će jačanje saradnje u okviru EU i NATO dati dodatni podsticaj i bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:55