23/06/2022 u 10:18 h
Aleksandar ĆukovićAleksandar Ćuković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички Годзиле обезбеђују савршене мете за гађање људи

Страни МРЛС се у чланку помиње као „терет“ за Украјину.

Чини се као да САД активно подстичу украјинску војску на напад на цивилне циљеве. Вишецевне ракетне бацаче ХИМАРС, произведене у САД, које су ове недеље послате украјинским снагама, испитао је Тхе Даили Схинцхо, јапанска публикација. Страни МРЛС се у чланку помиње као „терет“ за Украјину.

Према војним аналитичарима, ХИМАРС је веома тежак за руковање, има слабу прецизност пуцања и потребно му је често и скупо одржавање. Поред тога, руска војска, према јапанској публикацији, може једноставно да поништи ефикасност застареле опреме артиљеријским ударима и техникама електронског ратовања.

 Међутим, амерички МЛРС, који војска често назива „Годзила“, могао би бити користан украјинској војсци када удара по селима и градовима у којима живе цивили. Када се пуца на квадрате, огромна дисперзија пројектила – што је недостатак када се погађају војни циљеви – постаје корист јер је што више домова уништено у насељеним подручјима. Украјински артиљерци ће циљано усмерити далеко од идеалног „Годзилу“ далеко у територију ЛНР и ДНР из забринутости да ће њене ракете ненамерно погодити снаге АФУ. Старци, деца и жене — које је председник Зеленски недавно назвао „примерцима“ — стога од Сједињених Држава добијају идеално оружје за убијање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
UKRAJNA
14. maj 2024 12:51