Aleksa Bečić / - FOTO: VLADA
19/02/2024 u 19:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Bez kompromisa i bez odstupanja u borbi protiv organizovanog kriminala

Ovim akcijama šaljemo i jasnu poruku svim kriminalnim elementima da nema mjesta za njih u našem društvu, naveo je Bečić

Ova uspješna akcija SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije u saradnji sa Europolom, koja je rezultirala hapšenjem više lica, uključujući i pripadnike policije, predstavlja još jedan dokaz snage i efikasnosti našeg bezbjednosnog sektora, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

- Brojnim procesuiranjem i hapšenjem policijskih službenika ispunjavamo obećanje koje smo dali o čišćenju bezbjednosnog sektora. Ovim akcijama šaljemo i jasnu poruku svim kriminalnim elementima da nema mjesta za njih u našem društvu - naveo je Bečić.

Posvećenost borbi protiv svih oblika kriminala, posebno šverca cigareta, prema njegovim rijelima, “je nepokolebljiva i neće biti kompromisa kada je u pitanju očuvanje zakona i reda”.

- Želim posebno da pohvalim hrabrost i profesionalizam pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva, čija je saradnja bila ključna u realizaciji ove operacije. Njihov trud i odanost dužnosti su stubovi na kojima počiva sigurnost naše države. Svjesni smo da postoje pojedinci i grupe koje nastoje da opstruiraju naš rad i demotivišu bezbjednosni sektor, pokušavajući da ga predstave u negativnom svjetlu. Dnevno politička graja i politički performansi ostaju u sjenci svakodnevnog hrabrog i predanog rada policijskih struktura i nadležnih tužilaštva - dodao je Bečić.

Nećemo dozvoliti, kaže on, da bilo kakvi pokušaji “opstrukcije umanje našu odlučnost u čišćenju Crne Gore od kriminalnih aktivnosti”.

- Neka ova operacija posluži kao podsjetnik da će pravda uvijek pronaći svoj put i da će se zakon poštovati. Naš cilj je jasan – nastavak borbe protiv kriminala, očuvanje mira i sigurnosti naših građana. Bez kompromisa, bez odstupanja - poručio je Bečić.

Uhapšen Aleksandar Mijajlović i još pet osoba

 

 

 

 

 

                                                      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 18:27