Aleksa Bečić / - FOTO: VLADA CRNE GORE
23/04/2024 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Očistićemo zemlju od kriminala i korupcije, niko ne može biti jači od države

Očistićemo zemlju od kriminala i korupcije, najvećeg zla današnjice, pobijedićemo sve narko kartele i kriminalne grupe jer od države niko ne može biti jači, poručio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost Aleksa Bečić.

On ej kazao da će bezbjednosni sektor i državne institucije će biti oslobođene od korumpiranih i kriminalizovanih pripadnika i službenika, jer dosta je bilo brukanja časne uniforme crnogorskih bezbjednosnih službi.

Bečić je na sastanku sa ambasadorima zemalja članica EU, na čelu sa šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, nakon prezentacije ostvarenih rezultata istakao veliko zadovoljstvo ostvarenjima 44. Vlade i nove vlasti nakon gotovo šest mjeseci mandata.

- Uspjeli smo ne samo da deblokiramo, već da izuzetno dinamiziramo evropski put Crne Gore. Kao što ste čuli u prezenatciji konkretnih podataka, najveći dio posla koji je u nadležnosti Vlade, a tiče se privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 već je završen, tako da sa puno optimizma čekamo naredne mjesece, očekujući prvo veliko priznanje krajem juna dobijanjem IBARA, a drugo krajem godine zatvaranjem velikog broja pregovaračkih poglavlja. Ulazak u Evoropsku uniju 2028. godine kao 28. članice je naš najveći državni interes i istorijsko nasleđe za buduće naraštaje. Ostvarenje tog cilja i sna mnogih generacija je iznad bilo kog drugog partijskog ili pojedinačnog interesa, zato su svi naši kapaciteti usmjerni ka nastavku progresa na evropskom putu - istakao je Bečić.

Katnić i Lazović ostaju u pritvoru

Imajuću vidu ostvarene rezultate poslednjih mjeseci na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije koji su pozdravljeni i izvan granica naše zemlje, Bečić se u svojstvu koordinatora organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednika za bezbjednost osvrnuo na isto.

- U prethodnim mjesecima svjedočimo impresivnim rezultatima koji su rezultat odlične, zdrave i partnerske saradnje bezbjednosnog sektora, tužilaštva i EUROPOL-a, a koji pokazuju da država Crna Gora i njene institucije kontinuirano, hrabro i odlučno pobjeđuju organizovani kriminal i korupciju. Zaštićenih nema, nedodirljivih nema, igranja sa državom nema, služenja mafiji u ime države nema, a nezavisne institucije rade svoj posao beskomrpomisno, posvećeno i profesionalno, po slovu zakona i Ustava - kazao je Bečić.

Od promјene vlasti 2020. godine procesuirano više funkcionera: Iz fotelje na optuženičku klupu

Kako je istakao, djelima se pokazuje da nadležne organe ne interesuje kako se neko zove, koje je pripadnosti po bilo kom osnovu, već da li se smatra da je učinilac krivičnih djela ili ne, da li je radio za mafiju ili nije, da li je gazio zakon ili nije.

- Zato u raznim fazama, različitim vremenskim periodima, različite “strane” burno reaguju pokušavajući napraviti bezuspješan pritisak, ali zato ću uvijek snažno podržati i stati svom snagom iza svih moralnih i profesionalnih pripadnika bezbjednosnog sektora i drugih nadležnih organa koji bez obzira na rizike i izazove, bez obzira ko je sa druge strane i koliko je moćan, rade svoj posao časno i sa sve većom motivacijom, zbog čega kod mene imaju naklon, pohvale, ali i podršku u svakom trenutku - naglasio je Bečić.

- Očistićemo zemlju od kriminala i korupcije, najvećeg zla današnjice, pobijedićemo sve narko kartele i kriminalne grupe jer od države niko ne može biti jači, a bezbjednosni sektor i državne institucije će biti oslobođene od korumpiranih i kriminalizovanih pripadnika i službenika, jer dosta je bilo brukanja časne uniforme crnogorskih bezbjednosnih službi - zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:41