/ - Аммар Боранчић,
13/11/2021 u 15:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боранчић: Влада нас понижава, Бар посљедња рупа на свирали капиталног буџета

Увјерен сам да ће на овакву подцјењивачку политику Влада добити јасан одговор од грађана Бара врло брзо, поручује он

Ближи се крај године а Влада Црне Горе није уложила готово ништа у капиталне пројкте који су предвиђени капиталним буџетом за 2021., да ствар буде још комичнија, Влада овакво кочење свих улагања и развоја покушава да представи као уштеду у буџету. То сматра  Аммар Боранчић, Одборник ЛП у Скупштини Општине Бар

Додаје: "Ипак, то им све није сметало да се већ сада похвале како ће наредне године додатно повећати капитални буџет, који ионако низашта не користе. Не липши магарче до зелене траве, већ коментаришу грађани".

-Посебно је срамотан третман града Бара у приједлогу капиталног буџета за 2022. Бар као највећи, најмногољуднији и најперспективнији град на црногорском приморју, "заслужио" је посљедње мјесто по величини улагања из капиталног буџета Владе по становнику. Улагања у Бар по главни становника су на нивоу од 51,56 еура, док се рецимо за прву сљедећу општину, Будву, предвиђа готово 100 еура, а да не говорим о осталим општинама за које износи улагања по главни становника иду и до 2.350 еура. Дакле грађани Бара су очигледно задња рупа на свирали ове власти и јасно им је стављено до знања колико вриједи њихов бољи живот и развој у односу на све остале у држави- наводи Боранчић.

Додаје: "Овим се наставља лоша пракса покушаја потпуне маргинализације Бара и остављања локалне управе на цједилу да се сама сналази и улаже средства и у оно што је њена обавеза и у оно што је обавеза Владе".

-Умјесто да држава помогне развој Бара, она је само кочница па чак и сопствене обавезе одуговлачи, можда чекајући неку предизборну кампању, док грађани чекају и трпе. Увјерен сам да ће на овакву подцјењивачку политику Влада добити јасан одговор од грађана Бара врло брзо-поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:01