Bozaj – Bečić: Nevjerovatni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije / - VLADA
14/04/2024 u 10:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bozaj – Bečić: Nevjerovatni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Iskreno Vam čestitamo na nevjerovatnim rezultatima i uspjesima koje postižete u borbi protiv organizovang kriminala i korupcije, kazao je zamjenik ministra vanjskih poslova Turske Mehmet Kemal Bozaj tokom sastanka sa zamjenikom premijera Aleksom Bečićem.

Uvijek je zadovoljstvo sresti se sa prijateljima i visokim predstavnicima partnerske zemlje sa kojom imamo kontinuitet u unapređenju saradnje i odlične političke odnose na najvišem novou, kazao je u svom obraćanju Bečić na sastanku sa Bozajom.

- Činjenica da smo partneri u sjevernoatlanskom savezu, da kontinuirano unapređujemo saradnju i da naša brojna dijaspora predstavlja jaku sponu između dvije zemlje, dodatno je potvrđena i posjetama najviših zvaničnika Turske tokom 2021. godine koja je dala snažan pečat međusobnim diplomatskim odnosima - istakao je Bečić.

Mehmet Kemal je podsjetio da su za vrijeme Bečićevog mandata na mjestu predsjednika Skupštine u kratkom roku upriličene posjete Crnoj Gori i predsjednika Velike narodne Skupštine i predsjednika Republike Turske i na sadržajne susrete sa njima.

- Zahvaljujemo na kontinurianom doprinosu jačanju odnosa dvije zemlje. Takođe, iskreno Vam čestitamo i na nevjerovatnim rezultatima i uspjesima koje postižete u borbi protiv organizovang kriminala i korupcije -istakao je Kemal.

On je izrazio želju za daljim snaženjem partnerstva.

- Vi ste jedna zaista važna figura u vašoj politici i mi želimo da produbljujemo saradnju sa vašom Vladom na polju vazduhoplovstva, saobraćaja, zdravstva, poljoprivrede i energetike, jer je naš jedini cilj da naša saradnja bude na korist građana - rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Turske.

Crna Gora je predvodnik na evropskom putu, naglasio je Mehmet Kemal, dodajući da su upravo napravljene pravosudne reforme ubrzale put ka EU, „a u Briselu je priča o uspjehu na ovim poljima najglasnija“.

- Mi smo u ovih pet mjeseci napravili veliki progres na EU putu. Uspjeli smo da riješimo pitanja koja se nisu mogla riješiti godinama unazad, svakodnevno svjedočimo hapšenjima, procesuiranjima, zapljenama, privođenju pravdi bjegunaca i mnogih za koje se smatralo da su nedodirljivi - kazao je zamjenik premijera.

Kemal je dodao da je sada na optuženičkoj klupi i veliki broj službenika i funkcionera bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema koji nijesu služili državi po riječima tužilaštva.

- 44. Vlada je jasno definisala svoje ciljeve, odgovornost je na svima nama, istorijska evropska šansa se ukazala Crnoj Gori i ovoj generaciji političara i ona se ne smije propustiti - zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:38