Bojan Božović / - FOTO: VLADA CRNE GORE
10/05/2024 u 17:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Božović: Mladi bitni za proces EU integracije

U Crnoj Gori nam nedostaje znanja o EU i pregovaračkom procesu i bitno je da svi, svakog dana aktivno učimo i znamo što više o značaju ulaska naše države u EU, poručio je državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović.

Kazao je da su mladi ljudi izuzetno bitni za proces evropske integracije. 

On je danas u čestvovao na panel debati „Evropska unija u očima mladih“, koju je u Kolašinu organizovala NVO Multimedijal Montenegro, u slopu obilježavanja Dana Evrope, a uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Ministarstva evropskih poslova.

Na panelu su, osim Božovića, govorili zamjenik šefice delegacije EU u Crnoj Gori Rikardo Seri i zamjenik ambasadora Njemačke u Crnoj Gori, Ralf Rojš. Takođe, na panelu je učestvovao i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić.

Kako se navodi u saopštenju, Božović je kazao da je ovaj vid dijaloga sa mladima neophodan za razmjenu iskustava, znanja i rješenja. Istakao je da je aktivna uključenost civilnog sektora u proces EU integracije neophodan i jedinstven resurs da se dođe do briljantnih ideja za unapređenje svih procesa.

- Nemamo vremena za gubljenje, moramo da shvatimo da ulazak u EU znači i poboljšanje kvaliteta života i povećanje standarda svih građana Crne Gore - zaključio je on.

Na događaju su, kako se navodi, učestvovali mladi ljudi iz Kolašina, Bijelog Polja, Mojkovca i Berana koji su sa panelistima razmijenili mišljenje u vezi sa ulogom mladih u procesu pristupanja EU, koristima za mlade od procesa pristupanja i budućeg članstva, kao i načina na koji mladi vide pristupanje Crne Gore EU.

Nakon panela, na gradskom trgu je organizovana izložba fotografija na otvorenom, promotivni informativni pultovi i nagradna igra „Evropa na dlanu“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 20:56