/ - BS
22/02/2024 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

BS: Osamnaest godina sve važne odluke donosimo u interesu naroda kojeg predstavljamo i Crne Gore

Dodaju da multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, je ključni politički cilj

Bošnjačka stranka odluke donosi samostalno, a vrijeme je potvrdilo da su naše političke odluke bile vizionarske i državničke.

- Pošto posljednjih dana primjećujemo pojačano interesovanje naših kolega iz drugih političkih partija o tome kako će BS politički djelovati u narednom periodu, dajući nam “savjete” i “sugestije”, na šta smo im iskreno zahvalni, podsjećamo sve njih, ali i javnost da smo u prethodnih 18 godina postojanja sve važne i strateške odluke, koje su se kasnije ispostavile kao ispravne, donosili, ne vodeći se klijentelističkim, niti uskostranačkim interesima, već u interesu naroda kojeg predstavljamo i države Crne Gore - navode iz VS u saopštenju.

Bošnjaci su, kako ističu iz BS,  kao narod skoro plebiscitarno podržali nezavisnost Crne Gore 2006. godine, mi smo kao partija dali značajan doprinos euroatlantskim integracijama naše države, što je krunisano članstvom Crne Gore u NATO-u 2017. godine.- Da smo partija kojoj su principi na prvom mjestu, pokazali smo i 2016. godine, kada nam je nuđena cijela Vlada. Isto tako i 2020. godine, kada nam je nuđen ulazak u 42. Vladu u čiju smo euroatlansku orjentaciju sumnjali.Bošnjačka stranka zna i znaće da donosi ispravne odluke, koje su u interesu bošnjačkog naroda i države Crne Gore - pojašnjavaju oni.

Dodaju da multietnička, građanska i sekularna Crna Gora kao napredna, razvijena i demokratska država, članica Evropske unije i NATO-a, naš je ključni politički cilj i naši partneri su svi oni koji su istrajni na tom putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 11:09